Ty, já a ti druzí vypráví o nevěře a lžích, které obrací životy vzhůru nohama

Ty, já a ti druzí vypráví o nevěře a lžích, které obrací životy vzhůru nohama - titulní obrázek

Beth je začínající skladatelka a právě přišla na manželovu, v pořadí již druhou, nevěru. Jak se s tím má vypořádat? Co dělá její záletnický manžel Adam?

Během těchto událostí začínají vyplouvat na povrch další a další Adamovy lži a stará rodinná tajemství. Pro celou rodinu je náhle život úplně naruby. Jejich devatenáctiletá dcera to vše snáší velmi špatně a otci vyčítá jaký je „parchant“. Jak jim to vše mohl udělat?

Laskavá Beth a egoistický Adam

Beth je hodná ženská, ale bohužel zažívá těžké období svého života. Snaží se s Adamovou nevěrou nějakým způsobem vypořádat. Ale na světlo se vynořují další a další tajemství, o kterých netušila. Poslední kapka je, když při uklízení půdy najde manželův kufr a v něm plechovky plné různých fotografií a dopisů seřazené podle let…

Adam mi byl zpočátku hodně nesympatický. Působil jako frajírek a sebestředný šmejd bez kousku citu. Stále myslel jen na sebe a své potřeby. Hlavně ty fyzické samozřejmě. Ale časem se hodně změnil. Zamýšlel se nad svými chybami, a hlavou se mu neustále honilo, co má dělat dál. Uvědomil si, že jeho rodina je nade vše a že ji miluje. Bohužel pozdě.

„Zlomek vteřiny, který mi rozerval život na dvě části. Na tu předtím a tu potom.“

Svižný příběh o vztazích i odpuštění

Román je rozdělený do tří částí - do tří pomyslných dějových zvratů. Kniha se čte svižně a nebyla zde žádná „hluchá“ místa, která mi v některých románech tohoto typu vadí. Někdo by mohl tvrdit, že je to taková oddechovka na víkend, mně to ale nepřišlo. Myslím si, že toto téma je vážné a důležité. Navíc se podobné příběhy bohužel odehrávají všude okolo nás.

Ty, já a ti druzí je příběh o vztazích, o starých rodinných tajemstvích, o rodině, lásce, nenávisti a odpuštění. Je to příběh ze života a mně se moc líbil. Může se přihodit každému – klidně i vám. A proto stojí za to si ho přečíst.

Mohlo by vás zajímat

Ty, já a ti druzí - Fionnuala Kearneyová Nedostupné

4.4 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Říká se, že všechny rodiny mají svá tajemství. Dobře ukrytá tajemství…Co se však stane, když se všechny naráz jednoho dne nezadržitelně...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články