Větrák - Josef Větrovec Audiokniha (CD)

Audiokniha

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Drž mě, když padám

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Drž mě, když padám

První životopisná kniha o vynikajícím českém herci Josefu Větrovcovi vychází nyní v audio podobě. Přes 14 hodin čte herec Michal Gulyáš. „Josef Větrovec patřil bezesporu do skvělé generace herců. Takoví už nejsou. Byl skvělý. Koukněte na něho ve filmech a vidíte, koukněte na všechny z té generace – a vidíte, co už neuvidíte,“ říká o Větrovcovi… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Limitovaná edice Strašidelné domy Kdo se rád bojí, nesmí si nechat ujít knížky Darcy Coates. První tři díly její hororové série Strašidelné domy nyní vycházejí v limitované edici s až děsivě krásnou ořízkou! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

První životopisná kniha o vynikajícím českém herci Josefu Větrovcovi vychází nyní v audio podobě. Přes 14 hodin čte herec Michal Gulyáš. „Josef Větrovec patřil bezesporu do skvělé generace herců. Takoví už nejsou. Byl skvělý. Koukněte na něho ve filmech a vidíte, koukněte na všechny z té generace – a vidíte, co už neuvidíte,“ říká o Větrovcovi Michal Gulyáš.
„Když vidím Josefa Větrovce, vždycky je mi to příjemné. Byl to skvělý dabér a jeho hlas byl prostě v plejádě těch božských. Těžko určit to nejlepší, řada věcí se už vytrácí z obrazovek, protože tuhle zlatou generaci nahrazuje jiná generace, ta naše, která na těchhle mistrech vyrůstala. Ale oni, včetně Větrovce, měli něco, co nám chybí. Prožitek strachu, hrůzy války, dobu naděje, zklamání a mnohdy jim šlo o životy. My jsme se narodili v bavlnce a tak nějak bavlněně působíme. Měl dlouhou, úspěšnou a zaslouženou kariéru, aniž bych hodnotil jeho angažovanost. Ta by se měla hodnotit u blbů, kteří nic neuměli a strana pro ně byla betonovou vzpěrou. To Větrovec nebyl. To byl profík se vším všudy,“ dodává Gulyá.

Díky svému plastickému herectví a sametově hlubokému hlasu s charakteristickým témbrem, byl hercem velkých dramatických i komediálních rolí. Jeho postavy oplývaly břitkým humorem, nadsázkou i ironií. Zahrál si v desítkách filmů (Hvězda zvaná Pelyněk, Lidé z maringotek, Holky z porcelánu, Zítra vstanu a opařím se čajem, „Já to tedy beru, šéfe!“, Což takhle dát si špenát, „Já už budu hodný, dědečku!“, Jak napálit advokáta, Zralé víno, Anděl s ďáblem v těle, Jak básníkům chutná život...) i televizních seriálů (Chalupáři, 30 případů majora Zemana, Byl jednou jeden dům, Arabela, My všichni školou povinní, Synové a dcery Jakuba skláře, Cirkus Humberto, Dobrodružství kriminalistiky...) a u diváků si získal velkou popularitu.
Ve spolupráci s Větrovcovou jedinou dcerou Jitkou vznikla první výpravná a celobarevná biografie o tomto velkém herci. Jeho životní příběh ilustruje málem šest stovek fotografií. Mnoho z nich je z osobního archivu Jitky Větrovcové a většina je zveřejněna vůbec poprvé, což platí i pro obsáhlý a exkluzivní rozhovor s ní. Své vzpomínky a fotografie do knihy poskytla i Větrovcova sestra Božena Knedlhansová. Spousta unikátních fotografií bylo nalezeno v archivu Divadla J. K. Tyla v Plzni, v němž Josef Větrovec začínal svou hereckou dráhu.
Život Josefa Větrovce byl velmi složitý a neméně komplikovaná byla i jeho osobnost. Je to neuvěřitelné, ale tento velký herec se v podstatě záměrně odstřihával od své vlastní minulosti, i od svých nejbližších příbuzných. Sestru Boženu nikdy nenavštívil v rodné Plzni a ani ona nikdy nebyla u něj doma v Praze. Velmi komplikovaný vztah měl i se svou jedinou dcerou Jitkou.
Na jevišti dokázal charismatický Větrák, jak kolegové Josefu Větrovcovi říkali, zastínit všechny kolegy, diváci jej milovali ve filmu i v televizních inscenacích a seriálech. Ve společnosti hýřil vtipem a rozhodně si nemohl stěžovat na nezájem žen. Jako přesvědčený a angažovaný komunista a ředitel divadla dokázal podržet kolegy, i když měli politické problémy. Do svého soukromí ovšem nepouštěl nikoho. O hrůzách, které prožil za války v koncentračním táboře, se mu nikdy nepřestalo zdát. Bezesporu i tyto běsy ovlivnily jeho osobnost a charakter...

Sdílet 0

Vazba
CD
ean
0745178813532
Délka
14:07:00
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Honza registrovaný uživatel

    Pro mě velmi zajímavá kniha, profesionálně, objektivně sepsáno. Až po přečtení knihy jsem si udělal obrázek o tomto herci, do té doby jsem o něm prakticky nic nevěděl. Snad jen to, že hrál v Chalupářích:-). Potěšil mě na konci knihy seznam všech jeho rolí v divadle, filmu atd..

    Kniha, Prchal Petr, 2020, DEF0000043457

  • 4 z 5 hvězdiček Ladislav registrovaný uživatel

    Velmi dobře zpracovaný celý soukromý a umělecký život herce Josefa Větrovce.

    Kniha, Prchal Petr, 2020, 9788087003541

  • 5 z 5 hvězdiček František registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Tato kniha, o jednom z výborných českých herců na knižním trhu již dlouho chyběla. Dočetl jsem se několik zajímavých informací o tomto mimořádném herci a jeho životních peripetiích. Kdo má rád memoáry a dokumenty o hercích a jiných osobnostech české kultury, těm vřele doporučuji.

    Kniha, Prchal Petr, 2020, 9788087003541

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 299 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora