OPEN

Autor Andre Agassi Interpret Martin Sláma

Audiokniha (Mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Může člověk nenávidět to, v čem vyniká? Autobiografie Andre Agassiho je upřímnou výpovědí jednoho z nejlepších tenistů nedávné minulosti o vlastním životě. Agassi se šokující otevřeností popisuje svůj tenisový i soukromý život, a to od raného dětství, kdy ho – stejně jako předtím jeho sourozence – přivede tyranský otec k tenisu a nutí dennodenně… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Může člověk nenávidět to, v čem vyniká?

Autobiografie Andre Agassiho je upřímnou výpovědí jednoho z nejlepších tenistů nedávné minulosti o vlastním životě. Agassi se šokující otevřeností popisuje svůj tenisový i soukromý život, a to od raného dětství, kdy ho – stejně jako předtím jeho sourozence – přivede tyranský otec k tenisu a nutí dennodenně trénovat. Z Andreho vyroste zázračné tenisové dítě, k tomuto sportu však cítí hlubokou nenávist.

Kniha představuje pronikavou sondu do duše i mysli mladého muže, kterému nebylo dopřáno normální dětství a musel se vyrovnávat s dominantním otcem i sám se sebou a posléze vzdorovat slávě, ztrátě soukromí, zájmu médií, která ho oslavovala i odsuzovala. V tomto nekonečném boji hledá smysl svého života a často uvažuje o konci kariéry.

Agassi do nejmenších detailů analyzuje sám sebe, své niterné pocity, své tápání sportovním i soukromým životem. Mluví i o svých blízkých, přátelích, spolupracovnících a soupeřích (především o Petu Samprasovi), striktně se však vyhýbá jakýmkoli bulvárním podrobnostem. Knihu napsal svérázným, ale fascinujícím stylem; vše se v ní odvíjí v rychlém tempu, s téměř filmovým vyobrazením detailů z autorova života.

Otevřenou zpověď o vrcholovém sportu a životě jednoho z nejslavnějších světových tenistů čte brněnský herec Martin Sláma.

Copyright

Nahrávka vznikla podle knihy Andre Agassiho OPEN vydané Nakladatelstvím JOTA v roce 2011. Copyright © 2009 AKA Publishing, LLC. Z anglického originálu OPEN vydaného v roce 2009 nakladatelstvím Alfred A. Knopf, Knopf Doubleday Group, jež je divizí Random House Inc., přeložil Richard Janda. Translation © Richard Janda, 2010. Publikováno na základě dohody s nakladatelstvím Alfred A. Knopf, imprint The Knopf Doubleday Group, divize Penguin Random House LLC. Čte Martin Sláma. Hudba, režie, střih a mastering Michal Kurfürst. Design obálky © Veronika Cágová na základě fotografie Francka Seguina, Corbis/VCG via Getty Images. Photo ©Franck Seguin. Vydalo Nakladatelství JOTA, s. r. o., v roce 2020.

ANDRE AGASSI

Andre Agassi se řadí mezi nejlepší tenisty všech dob; profesionálně hrál tenis v letech 1986 až 2006. Opakovaně byl světovou jedničkou, získal osm grandslamových titulů a v roce 1996 olympijské zlato. Po ukončení sportovní kariéry se naplno věnuje své charitativní nadaci a škole pro děti ze sociálně slabých rodin, kterou založil v rodném Las Vegas. Tam v současnosti žije společně s manželkou Stefanií Grafovou a dvěma dětmi. Ve své autobiografii Open přiznal, že během kariéry užíval drogu metamfetamin. Popisuje v ní také drsné podmínky v Tenisové akademii Nicka Bollettieriho.

MARTIN SLÁMA

Martin Sláma je brněnský herec, dabér a moderátor. Vystudoval JAMU a po absolutoriu se stal členem Mahenovy činohry. Návštěvníci Národního divadla Brno ho znají z velké řady Shakespearových her, ale také jako Zimu z Lucerny, Sama Nashe z Apartmá v Hotelu Plaza, Henryho z Noci bláznů a hlavně jako Bertieho, vévodu z Yorku, ze hry Králova řeč. Televizním divákům je známý především jako strážmistr Karabela v Četnických humoreskách.

Sdílet 0

Nakladatel
Jota
datum vydání
8.02.2021
Vazba
Mp3
jazyk
čeština
Délka
17:09:51

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Vašek registrovaný uživatel

    Dostal jsem knihu na vánoce. Za čtyři dny jsem ji přečetl. Je skvěle napsaná. Sledoval jsem Agassiho kariéru, ale nikdy jsem nebyl jeho fanoušek. Po přečtení této knihy budu jeho fanda navždy.

    Kniha, Jota, 2010, 9788072178001

  • 5 z 5 hvězdiček Dominika Vyskočilová registrovaný uživatel

    Skvělá kniha, která stoprocentně stojí za přečtení. Mám k tenisu vztah, tak nemůžu hodnotit, jestli by se kniha líbila i někomu, koho tenis nezajímá. Ale za mě hodně kvalitní příběh o tenisové legendě - napínavý, opravdový, drsný s dobrým koncem. Doporučuju k přečtení.

    Kniha, Jota, 2010, 9788072178001

  • 5 z 5 hvězdiček Petr Zorek registrovaný uživatel

    Super napsáno.

    Kniha, Jota, 2010, 9788072178001

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 398 Kč Nápověda