Fraktální šum Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Píše se 25. července roku 2234: Posádka lodi Adamura objevuje Anomálii. Na zdánlivě neobydlené planetě Talos VII se nachází kruhová jáma o průměru 50 kilometrů. Její pravidelný tvar není dílem náhody. Kdo ji vyhloubil a proč? Po tom pátrá malý tým výzkumníků. Pro některé z nich je mise životním snem, pro jiné nesmyslným rizikem a pro další… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Smrt v domě Gillespieů Smrt řádění zrůdy neukončí, jen na čas pozastaví. V temných zákoutích domu stále čeká na svoji pomstu... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Píše se 25. července roku 2234: Posádka lodi Adamura objevuje Anomálii. Na zdánlivě neobydlené planetě Talos VII se nachází kruhová jáma o průměru 50 kilometrů. Její pravidelný tvar není dílem náhody. Kdo ji vyhloubil a proč? Po tom pátrá malý tým výzkumníků. Pro některé z nich je mise životním snem, pro jiné nesmyslným rizikem a pro další zoufalým pokusem najít v chladném a lhostejném vesmíru smysl. Každý krok k tajemné propasti je náročnější než ten předešlý. A v jejich stopách jdou duchové minulosti.

Sdílet 0

Nakladatel
Voxi
datum vydání
1.11.2023
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
10:19:48
  • Tomáš Lesk Tomáš Lesk

    Sci-fi román Spát v moři hvězd (u nás vydaný jako dvojkniha) byl poměrně překvapivým a zajímavě pojatým ukročením od YA fantasy k dospělému a propracovanému čtení, napěchovanému technikáliemi. Nabídlo pečlivě propracovaný svět v daleké budoucnosti, kdy se pokročilá lidská rasa vydala dobýt a kolonizovat vesmír. Přitom se ale podařilo zachovat čtivost a nápaditost, pro kterou si mnozí zamilovali autorovy předešlé knihy. Na vydání prequelu jsem se tak docela těšil. Přesto přinesl příběh v docela odlišném duchu, než jsem očekával. Jak se kniha vydařila?

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.5 z 5 8 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 3.5 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Tomáš Lesk registrovaný uživatel

    Fraktální šum je překvapivě drsným psychologickým thrillerem, který rozhodně není nějakým příjemným a oddychovým čtením s happy endem. Nabízí morálně nejednoznačné postavy, kdy zejména k hlavnímu hrdinovi budete pro jeho citové rozpoložení a otupělost mnohem snáze cítit soucit, než nějaké velké sympatie. Ostatní postavy mají sice jasně odlišené charaktery a mezi řádky prosvítají i jejich rozdílné motivace a mnohdy dost smutné a temné příběhové pozadí (leccos se dá domyslet i díky obsáhlým dodatkům v závěru knihy), ale převládají u nich spíš i vlivem situace vyhrocené negativní rysy. Paolini sympaticky vyplňuje prázdné místo ve velké mozaice svého fikčního světa, zároveň ale nechává mnohé otázky nezodpovězené. Po předchozích velkolepých událostech zde předestírá vlastně, vcelku komorní příběh, který je zaměřený na jednotlivce, jenž přišel o všechno, a přece v sobě nachází vůli pokračovat. Alexe Crichtona si možná nezamilujete tolik jako Paoliniho jiné hrdiny, ale fandit mu na (vlastně doslova) nadpozemsky náročné expedici budete rovněž. Žánrové fanoušky pak potěší množství narážek a odkazů na jiná díla (jedním z nich je ostatně příjmení hlavního hrdiny), které je v textu vyloženě potměšilá radost nacházet. Mne nejvíc pobavil název fiktivní kapely „Todash and the Boys,“ odkazující na ságu Temná věž od Stephena Kinga. Kniha pak obstojí jak coby samostatný román, uvádějící neznalé čtenáře do rozsáhlého universa, tak jako vítaný bonus těm, co s ním již měli tu čest.

    Kniha, Fragment, 2023, 9788025365571

  • 3 z 5 hvězdiček Michael Tesař registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha velmi dobrá, ale konec je šitý velmi horkou jehlou. 3/4 knihy autor buduje napětí a očekávání, aby se závěr odehrál ve dvou kratičkých kapitolách. Škoda, čekal jsem víc.

    E-kniha, Fragment, 2023,

  • 1 z 5 hvězdiček Pavel Berka registrovaný uživatel

    Když jsem četl prequel Spát v moři hvězd, čekal jsem hodně. Co jsem dostal je něco jako film Sunshine / Ad Astra. Snaha o filozofii života, ztráty a obhajoba života. Ač jsem to dočetl, tak velké zklamání z vyhozených peněz.

    Kniha, Fragment, 2023, 9788025365571

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 449 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora