Oko světa

Autor Robert Jordan Interpret Pavel Soukup

Audiokniha (Mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Oko světa Audiokniha (Mp3)

Autor Robert Jordan Interpret Pavel Soukup

Součástí série: Kolo času 1. díl z 14

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Tři nezkušení vesničtí balíci proti pánovi zla? Světlo nás chraň! V zapadlém kraji zvaném Dvouříčí, jenž proslul pouze dvěma věcmi – kvalitním tabákem a tvrdohlavostí místních obyvatel –, žije trojice mladíků, pro které je největším rozptýlením občasný příjezd formana či návštěva potulného pěvce. Přesto se právě oni jednoho dne stanou nečekanými… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Šeptající mrtví Šeptání mrtvých zní jasně a zřetelně, zatímco vlastní minulost tone v němé mlze... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Tři nezkušení vesničtí balíci proti pánovi zla? Světlo nás chraň! V zapadlém kraji zvaném Dvouříčí, jenž proslul pouze dvěma věcmi – kvalitním tabákem a tvrdohlavostí místních obyvatel –, žije trojice mladíků, pro které je největším rozptýlením občasný příjezd formana či návštěva potulného pěvce. Přesto se právě oni jednoho dne stanou nečekanými hrdiny příběhu plného kouzel a dobrodružství, na jehož rozuzlení závisí osud celého světa. Na své cestě budou muset čelit strachu, zradě i smrti, ale poznají také cenu přátelství, sílu odvahy a moc lásky. O jejich životy budou usilovat divocí trolloci, zákeřní temní druhové, hrůzostrašní mizelci a další obávaní pohůnci ďábelského Šej'tana (Temného), majícího i mnoho dalších výmluvných jmen – Otec lží, Oslepitel, Zhouba duše či Prašivec. Nyní se ovšem Rand, Mat a Perrin se svými společníky musí dostat včas k Oku světa, aby zabránili osvobození sílícího Stínu z jeho magického žaláře. První díl proslulé epické fantasy ságy Kolo času, kterou si Robert Jordan vysloužil místo po boku J. R. R. Tolkiena či G. R. R. Martina. Podle knihy natočili američtí tvůrci úspěšný seriál – prozatím o osmi epizodách – s Rosamund Pike v hlavní roli! K zhlédnutí na Amazon Prime video od 19. 11. 2021. „Sága, která změnila tvář klasické fantasy a řadí se k jejím největším (a nejoprávněnějším) legendám.“ – Boris Hokr, Fantasyplanet.cz.

Sdílet 0

Nakladatel
OneHotBook
datum vydání
6.04.2022
Vazba
Mp3
jazyk
čeština
Délka
41:09:13

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 12 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 3 z 5 hvězdiček Anna Nová registrovaný uživatel

    Než jsem pochopila, jak svět funguje a zorientovala se v postavách tak mi to trvalo půl knihy. Potom už jsem četla jedním dechem a těšila se na další díl. Je však vidět, ze autor byl inspirován Tolkienem, ne, že by mi to vadilo, protože je to moje srdcovka. Nicméně první díl neurazí a v dalších se to rozjede a už víte o co go.

    Kniha, Laser, 2022, 9788024284392

  • 4 z 5 hvězdiček David Slezák registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Tak konečně jsem se dostal k této oceňované monumentální sérii. Nemohu tvrdit, že by mě její první díl uchvátil, ale byl celkem dobrý. Líbilo se mi spousta věcí, např. trolloci, kteří se velmi rychle zařadili k moji oblíbeným zaporáckým rasám. Příběh je napsaný moc pěkně, autor skvěle pracuje se "scopem", kdy začínáme v zapadlém Dvouříčí s hrdiny, kteří znají jen pár okolních vesnic. V průběhu se postavy krásně oťukávají a vyvíjejí. Závěr má díky tomu úplně jiné grády. Oceňuji také prakticky ideálně zvládnutou světotvorbu, kdy čtenář dostává tak akorát informací, aby rozuměl a nebyl zahlcen balastem. Samozřejmě ne vše bylo na Oku světa ideální. Spousta pasáží je dost repetitivních. Hodněkrát se stávalo, že jsou scény popsány až příliš důkladně a děj neubíhá úplně svižně. Inspirace Pánem Prstenů této knize leze i z uší. Kdo zná Tolkiena, tak mu určitě bude připadat, že mnoho námětů a situací už v mírné obměně četl. Někomu také určitě může vadit, že prakticky celou dobu zdejší společenstvo někam putuje a děj se posouvá víceméně náhodnými setkáními. Závěr slušný, ale na můj vkus se autor příliš popustil - trošku střízlivější konec by vyhovoval víc. Jako celek Oko světa působí jako naprosto klasická fantasy, která žánrové čtenáře málo čím překvapí. Putování družiny složené z čarodějky, válečníka a dalších přináší mnohá dobrodružství, setkání s rozličnými nepřátely, přičemž je vše zarámováno proroctvím a bojem proti Temnému pánovi. Jako první díl dlouhé série funguje celkem obstojně a přestože se dá číst i celkem samostatně nechává opravdu mnohu prostoru, kam příběh posunout dál. Po zvážení všech aspektů dávám s odřenýma ušima 4*. Se sérií rozhodně nekončím a těším se, až opustí hluboké koleje Tolkienovské fantasy a najde si vlastní cestu.

    Kniha, Laser, 2022, 9788024284392

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 679 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora