Vyšlapaná čára

Autor Sara Baume

Vyšlapaná čára - Sara Baume Nedostupné

Kniha

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Magazín Knihkupec

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 249 Kč dárek zdarma v hodnotě 69 Kč

Magazín Knihkupec

Frankie je na dně. Zhroutila se na vyšisovaný koberec zatuchlé dublinské garsonky a sbírá sílu k poslednímu zoufalému počinu: zavolá mamince. Hrdinkou druhé knihy pozoruhodné irské autorky je pětadvacetiletá výtvarnice, která prochází tvůrčí i existenciální krizí. Opustí velkoměsto a nastěhuje se do chátrajícího venkovského domku po milované… Přejít na celý popis

Ali Hazelwood: Šach a mat Ali Hazelwood je láska. Po romantických komediích Hypotéza lásky a Hlava plná lásky, které si získaly srdce milionů čtenářů, přichází s novinkou o rivalech v šachu. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Frankie je na dně. Zhroutila se na vyšisovaný koberec zatuchlé dublinské garsonky a sbírá sílu k poslednímu zoufalému počinu: zavolá mamince. Hrdinkou druhé knihy pozoruhodné irské autorky je pětadvacetiletá výtvarnice, která prochází tvůrčí i existenciální krizí. Opustí velkoměsto a nastěhuje se do chátrajícího venkovského domku po milované babičce, kde od její smrti nikdo nebydlí. O samotě v prostředí plném upomínek na zemřelou i na vlastní dětství se Frankie pokouší pochopit podstatu svého zhroucení a najít z něj cestu ven, překonat smutek a depresi, vrátit se do života. Ve snaze dát svým myšlenkám strukturu zkouší sama sebe ze znalostí nabytých během studia, interpretuje si výtvarná díla převážně dvacátého století a hledá v nich relevanci ke své životní situaci. Název jednoho z nich je titulem knížky. Sara Baume, jejíž prvotině Jasno lepo podstín zhyna se dostalo nadšeného přijetí, zde potvrzuje originální intelekt a jazykové mistrovství, ale největší síla knihy opět spočívá v autorčině schopnosti čtenáře zcela ponořit do světa své hrdinky, vnímat ho jejími smysly, prožívat její emoce a nacházet krásu na nejnečekanějších místech.

Sdílet 0

kategorie
Knihy » Beletrie » Světová beletrie
Témata
Dublin
Nakladatel
Odeon
Vydání
1
isbn
978-80-207-1857-0
Počet stran
320
datum vydání
1.10.2018
ean
9788020718570
Vazba
Pevná bez přebalu lesklá
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 7 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 3 z 5 hvězdiček Martina registrovaný uživatel

    Za mě trošku náročnější čtení. Líbilo se mi vtáhnutí do emocí hlavní hrdinky, které dokázala autorka vytvořit, nicméně občas jsem se ke čtení musela přinutit.

    Kniha, Odeon, 2018, 9788020718570

  • 5 z 5 hvězdiček savoj registrovaný uživatel

    Literární skvost. Jasno lepo je sice pořád top, ale Vyšlapaná čára bylo skvělé čtení. Krásný styl, zajímavé postřehy i myšlenky, neveselý obraz toho, co se životem udělá deprese, zvlášť pokud člověk žije v současnosti a v tzv. západním světě. Užívám si, jak autorka pracuje s jazykem, jak vizuální má styl, i to, jak myslí. Sara Baume je mou nejoblíbenější současnou autorkou.

    Kniha, Odeon, 2018, 9788020718570

  • 5 z 5 hvězdiček Any registrovaný uživatel

    Za mě super. Trochu náročnější čtení, ale lidské.

    Kniha, Odeon, 2018, 9788020718570

  • 2 z 5 hvězdiček Sandy registrovaný uživatel

    Bohužel mě kniha moc nezaujala.

    Kniha, Odeon, 2018, 9788020718570

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda