Vlak pro děti

Autor Viola Ardone

Vlak pro děti - Viola Ardone Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dědictví špionů

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 999 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Dědictví špionů

Těsně po druhé světové válce je jih Itálie zbídačený a na pokraji hladomoru. Právě tehdy je zorganizována speciální akce – vybrané děti z nejchudších rodin budou vlakem poslány na sever, kde se o ně postarají místní. Pro desítky dětí to znamená zásadní životní změnu. Cítí strach, nejistotu, ale možná také trochu naděje. Ovšem malý Amerigo Speranza… Přejít na celý popis

Šikmý kostel 3 Dlouho očekávaná literární senzace JIŽ V PRODEJI! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Těsně po druhé světové válce je jih Itálie zbídačený a na pokraji hladomoru. Právě tehdy je zorganizována speciální akce – vybrané děti z nejchudších rodin budou vlakem poslány na sever, kde se o ně postarají místní. Pro desítky dětí to znamená zásadní životní změnu. Cítí strach, nejistotu, ale možná také trochu naděje. Ovšem malý Amerigo Speranza brzy zjistí, že ještě větší výzvou, než odjet na sever a najít novou rodinu, je vrátit se zpátky na jih k té pravé. Strhující příběh o lásce nalezené na tom nejméně pravděpodobném místě i o krutých rozhodnutích, které by neměli podstoupit žádní rodiče.

Sdílet 0

Nakladatel
Ikar
Rozměr
157 x 237 x 23
datum dotisku
12.06.2020
ean
9788024941752
Počet stran
192
Vydání
1
jazyk
čeština
Vazba
pevná vazba
datum vydání
1.06.2020
isbn
978-80-249-4175-2
  • Jiří Klimeš Jiří Klimeš

    Od prvního začtení do této knihy mi Amerigo Speranza pomalu přirůstal k srdci. Prožil jsem s ním všechny ty silné chvíle a emoce. Smál jsem se společně s ním, cítil jsem jeho strach, opuštěnost a zmatek. Hledal jsem společně s ním místo, kam patří. Když se proměnil on, změnil jsem se i já. Skrze papír a inkoust mi Viola Ardone dala to, po čem jako čtenář toužím zdaleka nejvíce, silný příběh. A nejlepší na tom všem je, že tento silný příběh je k dispozici i vám všem.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 5 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 5.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Příběh začíná těsně po druhé světové válce na jihu Itálie, kde jsou vybrány děti z nejchudších rodin a budou poslány vlakem na sever, kde se o ně postarají místní. Pro desítky dětí to znamená zásadní životní změnu, strach, nejistotu i naději. Malý Amerigo však zjistí, že větší výzva nebyla odjet, ale vrátit se. Knížka o novém tématu, o kterém jsem nic nevěděla. Děti z chudých rodin, které z ničeho nic nasednou na vlak a jedou za „lepším“, a které se budou za rok vracet zase zpátky domů. Příběh je vyprávěn pohledem malého Ameriga, který nám vše popisuje s dětskou nevinností. Jemu připadá normální, že je chudý a že si nemůže dovolit pořídit třeba nové boty. Když se však dostane na sever, ocitá se v úplně jiném světě. Překvapilo mě, že zhruba ve 2/3 knihy je velký časový skok a potkáme zde Ameriga v dospělosti. V poslední části knihy si tak urovnává své myšlenky a pocity. Ač jsem si myslela, že bude kniha více dějová a akčnější, nakonec se z ní stala spíše kniha „přemýšlivá“, o uvědomění si spousty věcí a souvislostí, o lásce i o odpuštění. Zvláštní a zajímavá kniha, která určitě stojí za povšimnutí.

    Kniha, Ikar, 2020, 9788024941752

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda