Teslův odkaz

Autor K. K. Pérez

Kniha

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Ekoturistika

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 1999 Kč dárek zdarma v hodnotě 699 Kč

Ekoturistika

TAJEMNÝ YOUNG ADULT ROMÁN PRO FANOUŠKY FILMU DOKONALÝ TRIK |  Zatímco v laboratoři fyziky se Lucinda Minerva Phelpsová při svých milovaných pokusech cítí jako ryba ve vodě, mezi spolužáky už to taková hitparáda není. Když se Lucy, poslušná dcera, nadaná mladá vědkyně a studentka maturitního ročníku na Eatonské střední, pro jednou rozhodne porušit… Přejít na celý popis

Merit Niemeitz: Už nikdy tvá Mulberry Mansion je historická vila a zároveň projekt univerzitních studentů, kteří ji mají zrenovovat, aby zde mohli bydlet. Avery se na tuto novou část svého života moc těší, dokud tu nepotká svého ex... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

TAJEMNÝ YOUNG ADULT ROMÁN PRO FANOUŠKY FILMU DOKONALÝ TRIK | 

Zatímco v laboratoři fyziky se Lucinda Minerva Phelpsová při svých milovaných pokusech cítí jako ryba ve vodě, mezi spolužáky už to taková hitparáda není. Když se Lucy, poslušná dcera, nadaná mladá vědkyně a studentka maturitního ročníku na Eatonské střední, pro jednou rozhodne porušit pravidla a přijít na kloub záhadě, již jí do života nečekaně přivál osud (v podobě kocoura Schrödingera), je to pro ni především vítané rozptýlení.

Když je totiž člověku osmnáct, má epilepsii, trable s láskou, maturitu na krku a k tomu přehnaně starostlivé rodiče, stojí to občas za starou bačkoru.

Lucy otevře Pandořinu skříňku a postupně zjišťuje, že některá tajemství by možná bylo lepší nechat spát. S každou odpovědí se na ni sype tucet dalších otázek. Jakmile však člověk do rozjetého vlaku jednou nastoupí, vystupuje z něj těžko. A zvídavá Lucy nemá v povaze před zapeklitými situacemi utíkat. Kolem Lucy se začínají dít podivné věci a mladá dívka se musí vyrovnat jednak s tím, že svět není takový, jak se na první pohled zdá, a jednak s faktem, že se zcela nečekaně ocitla uprostřed staletí zuřícího sváru mezi skupinami alchymistů, které se o ni začínají intenzivně zajímat.

Sdílet 0

Nakladatel
King Cool
Vydání
1
isbn
978-80-7585-571-8
Počet stran
396
datum vydání
31.08.2020
ean
9788075855718
Vazba
Knihy - vázané
jazyk
čeština
  • Anastasja Vištalová Anastasja Vištalová

    Pokud by se dojmy měly shrnout do pár vět, tak lze tento počin jednoznačně doporučit. Je to neotřelé, nápadité a vnáší to do celého žánru interesantní nádech. Pokud sami sebe považujete za příznivce fenoménu literatury pro mladé dospělé, tak si nesmíte nechat tento kousek proklouznout mezi prsty, byť se jedná o pomalejší rozjezd, než který bychom si možná přáli.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.1 z 5 22 hodnocení čtenářů

11× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Mary registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Skvelá young adult kniha, keby bolo pokračovanie, učite by som sa potešila. Je tam trochu romantiky, trochu napätia, trochu pátrania, trochu vedy a trochu sci-fi. Som už síce trochu stará na YA knihy ale napriek tomu ma kniha nadchla a vtiahla do deja.

    Kniha, King Cool, 2020, 9788075855718

  • 5 z 5 hvězdiček Martina registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha mě překvapila,čtivá,napínavá....doufám, že bude další díl

    Kniha, King Cool, 2020, 9788075855718

  • 5 z 5 hvězdiček Štěpán Drábek registrovaný uživatel

    Kniha Vás už od začátku vtáhne do napínavého příběhu.Čte se jedním dechem.Chtělo by to zfilmovat

    E-kniha, King Cool, 2020,

  • 3 z 5 hvězdiček Recenzárium registrovaný uživatel

    Do čtení knihy jsem se pustila s tím, že fyzika nikdy nepatřila mezi mé oblíbené předměty, ale anotace mě zaujala natolik, že jsem se rozhodla to zkusit. Nejprve jsem byla nadšená, že se někdo rozhodl zpracovat zábavnou formou vědeckou tematiku, a navíc k tomu přimíchat i trochu té alchymie. Pobavilo mě, že Lucy pojmenovala svého kocoura jako Schrödingera a kolo jako Marie Curie. Počáteční nadšení ze mě však poměrně rychle vyprchalo. Čím to? Rozjezd knihy byl poměrně pomalý a když už se začalo něco dít, tak to bylo zas moc překombinované. V první polovině se seznamujeme s Lucy a jejím dosavadním životem, zároveň s ní začínáme pátrat po dávném tajemství, které jí navždy změní život. Čtenář je pln očekávání toho, co bude následovat. Nakonec se dočká zrodu "superhrdinky", která objevuje svoje schopnosti a učí se je ovládat. Ve druhé části se o Lucy přetahují dvě strany alchymistických spolků - archimeďané a sofianisté. Žádné z nich ale nejde o její přežití, pouze o moc. Krom akce kniha nepostrádá ani romantickou linku, tu jsem bohužel autorce příliš nevěřila. Moje hodnocení může sice vyznívat negativně, ale nemyslím si, že je kniha vyloženě špatná. Čtenář se dozví mnoho zajímavostí ze světa fyziky, vše je hezky vysvětleno a popsáno. I já se přiučila něčemu novému. Rovněž mě bavily četné superhrdinské narážky, takže to by se dalo také brát jako plus. I díky kratším kapitolám a nenáročnému stylu psaní stránky "utíkaly" docela rychle. Konec je otevřený, takže lze očekávat, že příběh bude pokračovat. Teslův odkaz bych doporučila mladistvým, holkám i klukům. Pro dospělého čtenáře, si myslím, kniha nebude tolik zajímavá.

    Kniha, King Cool, 2020, 9788075855718

  • 1 z 5 hvězdiček Michaela Plocková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Tak toto za mě ne. Rádoby silně geekovské a fyzikální narážky na mě působily velmi levně a na sílu tlačené do příběhu. Veškerá klišé co bychom mohli u toho typ románu čekat se skutečně stanou. Vcelku originální a nápaditá zápletka podle mě špatně uchopená a zpracování je opravdu slabé. Možná pro začínající čtenáře, mladší teen bude zajímavější.

    Kniha, King Cool, 2020, 9788075855718

  • 3 z 5 hvězdiček Magdalena registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Takové jednodušší čtení, ale nebyla to vyloženě nuda.

    Kniha, King Cool, 2020, 9788075855718

  • 3 z 5 hvězdiček Tereza S. registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Zajimava,cetla se hezky. Ale nepatri mezi ty,ke kterym se vratim

    Kniha, King Cool, 2020, 9788075855718

  • 3 z 5 hvězdiček Lucie Životská registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Opravdu nemám ráda otevřené konce :-D Začátek pomalejší, poznáváme Lucy a postupně objevujeme její schopnosti - dokázat ovládat elektřinu, dokonce natolik, že můžete z ruky "vystřelit" zeleny blesk ? Wow! Nechybí romantika a ke konci dost napětí a ten konec... Ach jo... Stihnou to do bezpečí? Jak se Lucy rozhodne?? Opravdu, ale opravdu nemám ráda otevřené konce. Jinak to byla taková fajn oddechovka, nic složitého na přemýšlení.

    Kniha, King Cool, 2020, 9788075855718

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda