Šest pilířů cenzury

Kniha ( měkká vazba )

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Autor Oto Jurnečka věří v pracné hledání pravdy prostřednictvím analýzy strohých dat, ale i pomocí selského rozumu, kterým někteří opovrhují. Jako bloger se začal čím dál častěji setkávat s rafinovanými způsoby omezování svobody slova. Začal o tom psát blog - a je z toho kniha. A přichází v pravý čas! Na jednom místě jsou představeny všechny běžné… Přejít na celý popis

Natalie Haynes: Tisíc lodí Muži ve válce přicházeli o život. Ale ženy ztratili všechno ostatní. Natalie Haynes přináší příběh trójské války z pohledu žen. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Autor Oto Jurnečka věří v pracné hledání pravdy prostřednictvím analýzy strohých dat, ale i pomocí selského rozumu, kterým někteří opovrhují. Jako bloger se začal čím dál častěji setkávat s rafinovanými způsoby omezování svobody slova. Začal o tom psát blog - a je z toho kniha. A přichází v pravý čas!

Na jednom místě jsou představeny všechny běžné praktiky, které pomáhají marginalizovat nepodporované názory i jejich nositele. Bohužel většina lidí chápe popisované praktiky jako bohulibé, jako nutnou cestu k pravdě.

Kniha je rozdělena do dvou částí:

1. První část představuje některé nejběžnější argumenty, jimiž je zavedení cenzury zdůvodňováno. Autor je rozporuje a poukazuje na jejich slabé stránky.

2. Druhá část obsahuje řadu konkrétních případů současné cenzury, a to jak ve světě, tak u nás. Na těchto případech se ukazuje, že iniciátoři cenzurních zásahů neměří všem stejným metrem a jejich skutečným cílem není hledání pravdy, ale umlčení politických oponentů.

Sdílet 0

Nakladatel
Naštvané matky
Rozměr
140 x 210 x 10
isbn
978-80-906573-9-7
Počet stran
192
datum vydání
17.03.2021
ean
9788090657397
Vazba
měkká vazba
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 4 z 5 hvězdiček petra registrovaný uživatel

    Ze začátku se kniha nečte snadno, jazyk je těžký, postupně však do sebe všechno začne zapadat. Zajímavý pohled na cenzuru, která, ať už se nám to líbí, nebo ne, se vrací. Komu se nechce louskat teorii první poloviny knihy, může přeskočit hned ke kazuistikám v druhé půlce, které jsou docela výživné.

    Kniha, Naštvané matky, 2021, 9788090657397

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 223 Kč Nápověda