Pražské ptactvo
Pražské ptactvo - Štěpánka Jislová,Veleslav Wahl Nedostupné

Kniha ( měkká vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Ve městech nežijeme proto, abychom v nich hledali divokou přírodu, a tak ji ani kolem sebe nevidíme – přesto bychom ji tam snadno našli. O přírodě píší většinou městští lidé, kteří přirozeně tíhnou k venkovu, kde chtějí být daleko od pouličního shonu, sami s okolní flórou a faunou. Na druhé straně na všechny čím dál víc doléhá rostoucí urbanizace,… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Ve městech nežijeme proto, abychom v nich hledali divokou přírodu, a tak ji ani kolem sebe nevidíme – přesto bychom ji tam snadno našli. O přírodě píší většinou městští lidé, kteří přirozeně tíhnou k venkovu, kde chtějí být daleko od pouličního shonu, sami s okolní flórou a faunou. Na druhé straně na všechny čím dál víc doléhá rostoucí urbanizace, jež probouzí zájem o divokou přírodu přímo na území měst. Jak se přizpůsobujeme městskému životnímu stylu, cítíme stále silnější touhu po propojení s naší prazákladní přírodní podstatou.

Mnozí z nás se nadchnou pro přírodu jen tehdy, když obletí půlku zeměkoule a přistanou kdesi uprostřed exotiky. V poslední době se však náš dostupný svět výrazně zmenšil, pobýváme víc v blízkosti domova a k vrcholným zážitkům dne patří procházka kolem bloku. A tak si stále víc a s povděkem všímáme divokých stvoření kolem nás. Město a příroda navazují v našich myslích nový vztah – a vypadá to, že se nemusí navzájem tak kategoricky vylučovat.

Tato kniha pojednává o dvou zdánlivě málo souvisejících věcech: v první řadě o pražské avifauně, v druhé o hrdinném, tragickém osudu mimořádně statečného a mravně zralého, schopného a obětavého mladého muže, jenž dává příklad nezávislého a zodpovědného uvažování, rozhodování, cílevědomosti a pracovitosti. Jeho bývalí souputníci, přátelé a političtí protivníci mu připravili strašlivý konec. V bravurně zvládnutém odborném textu autor předkládá výsledky vlastních pozorování, jež prováděl už od roku 1936, kdy se ve svých čtrnácti letech začal ornitologii intenzivně a vážně věnovat.

Poskytuje cenný doklad o stavu ptactva na území našeho hlavního města v první polovině 20. století, a tedy skvělý výchozí materiál pro dnešní srovnání. Kniha přináší mnoho poznatků z oboru biologie ptáků, brilantní postřehy o vztahu ptáků a jejich prostředí i stále platné názory týkající se ochrany ptactva. První část knihy se zabývá jednotlivými pražskými biotopy, vztahem světa ptáků a světa lidí, ptačím zpěvem a věnuje se i „průtahu“ ptáků Prahou. Rozsáhlejší druhá část popisuje jednotlivé ptačí obyvatele našeho hlavního města – každý druh je stručně popsán, je uvedeno, v jakém žije prostředí, kde se vyskytuje v Čechách a kde žije v Praze a jejím okolí.

Sdílet 0

Nakladatel
Leda
Rozměr
132 x 201 x 27
datum dotisku
30.04.2021
ean
9788073356989
Počet stran
272
Vydání
1
jazyk
čeština
Vazba
měkká vazba
datum vydání
30.04.2021
isbn
978-80-7335-698-9

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda