Prach a stín
Prach a stín - Lyndsay Fayeová Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Před více než sto dvaceti lety zalehla londýnský Whitechapel noční můra. Zvěrstva, která páchá tajemný zabiják na prostitutkách, jsou neslýchaná a bezradný Scotland Yard hledá pomoc u Sherlocka Holmese. Jedině výstřední detektiv z Baker Street, chladnokrevný podivín s geniálním mozkem, se může postavit Jacku Rozparovači a rozluštit jeho tajemství.… Přejít na celý popis

Filip Rožek: Gump: Jsme dvojka Gump se vrací v příběhu psí pravdy, naděje a lásky. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Před více než sto dvaceti lety zalehla londýnský Whitechapel noční můra. Zvěrstva, která páchá tajemný zabiják na prostitutkách, jsou neslýchaná a bezradný Scotland Yard hledá pomoc u Sherlocka Holmese. Jedině výstřední detektiv z Baker Street, chladnokrevný podivín s geniálním mozkem, se může postavit Jacku Rozparovači a rozluštit jeho tajemství. Ani v nejčernějším snu by ho však nenapadlo, že při svém pátrání bude muset bojovat s podezřením, že Jack Rozparovač je - on sám. Mrazivý příběh zaznamenaný z pohledu dr. Watsona není jen mimořádnou a věrnou poctou holmesovskému kánonu, ale především živoucím vyprávěním a atmosférickou detektivkou, odehrávající se ve stínu londýnských ulic a přísvitu plynových lamp. Lyndsay Faeyová dokonale propojila mýtus Velkého detektiva se skutečnými krvavými událostmi, k nimž kriminalistika dodnes hledá klíč.

Sdílet 0

Nakladatel
Paseka
Rozměr
142x208mm
jazyk
čeština
Počet stran
326
datum vydání
1.03.2016
isbn
978-80-7432-663-9
Vazba
pevná vazba
datum dotisku
9.10.2018
ean
9788074326639

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Šárka Fofoňková registrovaný uživatel

    Jack Rozparovač řádil v Londýně koncem 19. století, konkrétně v roce 1888. Bohužel jsem nečetla knihy Arthura Conana Doyla, který vytvořil postavu Sherlocka Holmese, abych mohla porovnat, jak se s příběhem autorka popasovala. Viděla jsem pouze několikero filmové zpracování. Kniha je napsaná čtivě, děj je svižný. Vypravěčem příběhu je sám doktor Watson. Sedlo mi období 19. století, ve kterém se příběh odehrává, i dobové vyjadřování. Příběh byl napínavý, byla jsem zvědavá na rozuzlení, i když se dalo vytušit poměrně brzy, kdo za hrůzným činem stojí. Ale stejně mě zajímala zápletka a celkové odhalení vraha. Protože jsem dosud nečetla knihy o Sherlocku Holmesovi, jak jsem se již zmínila, byla to pro mě v podstatě nová knižní postava, kterou jsem poprvé pořádně poznávala. Když pominu filmová zpracování. A musím říct, že mi oba dva pánové, Sherlock i Watson, byli moc sympatičtí. Pokud tedy hledáte detektivní příběh se Sherlockem Holmesem a chcete zkusit jiného autora než Arthura Conana Doyla, určitě sáhněte po knize Lyndsay Fayeové. Velké plus ode mne získává obálka knihy, která je moc povedená, a celkové grafické zpracování knihy. Také chválím překlad.

    Kniha, Paseka, 2016, 9788074326639

  • 5 z 5 hvězdiček Simona Hosťovecká registrovaný uživatel

    Nejlepší knížka. Lepší než originál.

    Kniha, Paseka, 2016, 9788074326639

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda