Pokroky v diagnostice a léčbě idiopatických střevních zánětů

Pokroky v diagnostice a léčbě idiopatických střevních zánětů

Kniha

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dědictví špionů

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 999 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Dědictví špionů

Od 80. let 20. století se idiopatické střevní záněty (IBD - inflammatory bowel disease), které zahrnují Crohnovu nemoc a ulcerózní kolitidu, postupně dostaly do širšího povědomí gastroenterologů. Do té doby byla relativně vzácná onemocnění, s vleklým průběhem, s nutností opakovaných chirurgických intervencí, omezenou odpovědí na medikamentózní… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Od 80. let 20. století se idiopatické střevní záněty (IBD - inflammatory bowel disease), které zahrnují Crohnovu nemoc a ulcerózní kolitidu, postupně dostaly do širšího povědomí gastroenterologů. Do té doby byla relativně vzácná onemocnění, s vleklým průběhem, s nutností opakovaných chirurgických intervencí, omezenou odpovědí na medikamentózní léčbu a celkově nejistou prognózou, spíše na okraji zájmu odborníků.

V oblasti idiopatických střevních zánětů jsme svědky turbulentního vývoje poznatků, jejichž rychlé zavádění do klinické praxe v posledních několika letech přineslo významné a zajímavé pokroky v diagnostice i terapii. V souvislosti s tím vzrůstá i zájem odborné veřejnosti o tuto problematiku.

Monografie Pokroky v diagnostice a léčbě idiopatických střevních zánětů shrnuje zkušenosti lékařů Klinického a výzkumného centra pro střevní záněty v Klinickém centru ISCARE, a. s., partnerského pracoviště 1. LF UK v Praze, které funguje od roku 2007, dispenzarizuje přes 6000 nemocných s Crohnovou nemocí a ulcerózní kolitidou a ve kterém se přes 1200 nemocných léčí biologickými preparáty.

Třináct kapitol zahrnuje čtyři hlavní oblasti: 1) ultrasonografie střev a endoskopie jako inovativní diagnostická a terapeutická metoda, 2) nové terapeutické cíle a možnosti monitorování pacientů včetně využití telemedicíny, 3) novinky v medikamentózní a chirurgické léčbě, 4) progresivní trendy v léčbě akutní těžké ulcerózní kolitidy a perianální formy Crohnovy nemoci. V předložené monografii naleznou zájemci o problematiku idiopatických střevních zánětů užitečné informace pro každodenní klinickou praxi.

Sdílet 0

Nakladatel
Galén
Rozměr
167 x 234 x 27
datum dotisku
3.05.2023
ean
9788074924538
Počet stran
261
Vydání
1
jazyk
čeština
Vazba
Pevná bez přebalu lesklá
datum vydání
1.12.2019
isbn
978-80-7492-453-8

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 690 Kč Nápověda
Další knihy autora