Plavec ve tmě

Kniha ( pevná vazba )

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Polsko, 1980. Z Ludwika bude brzy vysokoškolák. Na zemědělské brigádě, z níž zprvu vůbec není nadšen, potkává Janusze a společně tráví volný čas koupáním v jezerech a čtením zakázaných knih. A pak prožijí něco, co nečekali: zamilují se do sebe. Léto skončí a oba se vracejí do Varšavy a do drsné reality života. Letní pohádka je pryč, jeden i… Přejít na celý popis

Natalie Haynes: Tisíc lodí Muži ve válce přicházeli o život. Ale ženy ztratili všechno ostatní. Natalie Haynes přináší příběh trójské války z pohledu žen. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Polsko, 1980. Z Ludwika bude brzy vysokoškolák. Na zemědělské brigádě, z níž zprvu vůbec není nadšen, potkává Janusze a společně tráví volný čas koupáním v jezerech a čtením zakázaných knih. A pak prožijí něco, co nečekali: zamilují se do sebe. Léto skončí a oba se vracejí do Varšavy a do drsné reality života. Letní pohádka je pryč, jeden i druhý se musí rozhodnout, jak budou dál žít – přesněji řečeno, jak přežijí… Vynikající debut o mládí, lásce a ztrátě – a o oběti, kterou přinášíme, aby měl náš život smysl.

 

Sdílet 0

kategorie
Knihy » Beletrie » LGBTQ+
Témata
lgbtq+
Nakladatel
Odeon
Rozměr
133 x 207 x 21
isbn
978-80-207-1980-5
Počet stran
216
Vydání
1
ean
9788020719805
Vazba
pevná vazba
datum vydání
16.10.2020

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.6 z 5 9 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 5 z 5 hvězdiček Martin Polám registrovaný uživatel

    Super príbeh ktory sa odohráva v Polsku. Zasluzil by si pokračovanie

    Kniha, Odeon, 2020, 9788020719805

  • 5 z 5 hvězdiček queerčtenářka registrovaný uživatel

    To, že je kniha queer, by mohlo někoho odrazovat, ale knížka je opravdu pro každého, jelikož se tu často objevují témata druhé světové války, poválečné Polsko, těžký život Židů a totalitní režim. Jelikož se nacházíme v poválečném období, nikdo by moc nečekal šťastný konec a tak to je i zde. Ludwik je velice sympatická hlavní postava a mnohdy jsem s ním soucítila. Sdílela jsem s ním jeho zlomené srdce a po přečtení jsem nad tím pořád musela dumat. Dokonce i s Januszem čtenář nakonec musel soucítit, protože jejich hlavním nepřítelem je doba, ve které se právě nachází. Bylo zajímavé číst knihu, kde ne všechno skončí dobře, jak jsem zvyklá nebo jak bych si přála. Také jsem si z knihy hodně vzala. Netušila jsem, že i po válce je Polsko pořád takové a tato kniha mi to zřetelně odkryla. Dokázala bych si ji dost živě představit v povinné četbě. Vzala jsem si od ní více než z knížek, které skutečně povinné byly. Doporučila bych knížku všem zájemcům o historii druhé světové války nebo milovníkům Sophiiny volby, která mě úplně nezaujala jako tato kniha.

    Kniha, Odeon, 2020, 9788020719805

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Kniha vypráví příběh Ludwika, který se jednoho léta potká s Januszem. Užívají si volných dní a pak se stane něco, co nečekají. Zamilují se do sebe. Má to však jeden háček – vše se odehrává v Polsku v roce 1980. Román o lásce, o ztrátě a o oběti, kterou přinášíme, aby měl náš život smysl. Celý příběh je osobní zpovědí Ludwika, který ji vypráví jako dopis své lásce. Vypráví vzpomínky, které vyvolají vzpomínky starší. Vracíme se s ním do jeho dětství a poznáváme jeho rodinu. Část knihy je i ze současnosti, která nám po kouskách odhaluje, co se s Ludwikem stane. V podstatě jsem ještě nečetla žádnou knihu o Polsku a tak málo o něm vím, co se tam odehrávalo od druhé světové války. A to je myslím škoda. Takže jsem ráda, za tuto knihu, kde nám hlavní hrdina neukazuje jen své pocity, ale také popisuje, jak to vypadá v Polsku od roku 1968 po rok 1980. O tom, jak nikde nic není, o hrozné lékařské péči, kterou si téměř nikdo nemůže dovolit. O tom, jak mít známosti je nesmírně důležité. Tato kniha je neskutečně čtivá, plná emocí. Moc jsem si ji užila a věřím, že autor nezůstane u této prvotiny, ale bude psát dál.

    Kniha, Odeon, 2020, 9788020719805

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 299 Kč Nápověda