Hadísy

Autor Bill Warner

Kniha ( měkká vazba )

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Britské dobrodružství Jamese Martina

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 999 Kč dárek zdarma v hodnotě 499 Kč

Britské dobrodružství Jamese Martina

Mohamedovy tradice zvané hadísy představují nejjednodušší způsob, jak se dozvědět něco o islámu. Korán opakovaně nařizuje každému muslimovi, aby následoval dokonalý příklad Mohamedova života, jeho slova a činy (což se souhrnně nazývá sunna). Sunna zahrnuje hadísy (Mohamedovy tradice) a síru (Mohamedův životopis). Protože korán neposkytuje dostatek… Přejít na celý popis

Vlastimil Vondruška: Smrt šumavského poustevníka Oldřich z Chlumu musí vypátrat kdo zabil muže se svatou pověstí, který nic nevlastnil a nikomu nevadil? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Mohamedovy tradice zvané hadísy představují nejjednodušší způsob, jak se dozvědět něco o islámu. Korán opakovaně nařizuje každému muslimovi, aby následoval dokonalý příklad Mohamedova života, jeho slova a činy (což se souhrnně nazývá sunna).

Sunna zahrnuje hadísy (Mohamedovy tradice) a síru (Mohamedův životopis). Protože korán neposkytuje dostatek informací pro praktikování islámu ani porozumění jeho doktríně, je nejjednodušší cestou pochopit to z Mohamedových zvyklostí. Hadísy nám zprostředkovávají fascinující a podrobný výčet záznamů o jeho životě. Víme, jak Mohamed vypadal, jaký byl jeho smysl pro humor, jakým pověrám věřil, i třeba to, jak jedl. Zaznamenány jsou i detaily o jeho sexuálním a rodinném životě i o jeho vůdcovské roli.

Hadísy obsahují vše, co je potřeba k následování Mohameda jako příkladu dokonalého otce, manžela, válečníka i politického vůdce.

Kniha HADÍSY, MOHAMEDOVA SUNNA představuje kondenzovanou verzi sbírek hadísů, která čtenáři umožní pochopit povahu islámu. Tato stručná kniha je zcela důvěryhodná díky systému odkazů, které umožňují ověřit si všechny informace v původních textech.

Sdílet 0

Nakladatel
CSPI
datum vydání
15.01.2024
ean
9788076280076
Vazba
měkká vazba
jazyk
čeština
Rozměr
146 x 207 x 8
isbn
978-80-7628-007-6

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 133 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora