Edvard Beneš. Milován i nenáviděn

Autor Václav Miko

Edvard Beneš. Milován i nenáviděn - Václav Miko Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Beneš nebyl hrdina, ale v jistém smyslu ustrašený diplomat. Kniha objasňuje zapomenuté i ožehavé skutečnosti jeho života. Pokud nám Benešova minulost nabízí pozitivní události, nechceme je zlehčovat, nebo dokonce popírat. Nikdo mu zajisté nemůže upřít jeho diplomatické zásluhy, ale řada historických faktů českého politika s jeho… Přejít na celý popis

Trace: Vzpomínky forenzního specialisty Jestli něco fanoušci drsné, surové a syrové mangy Brutal potřebují, tak je to její spin-off série Trace! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Beneš nebyl hrdina, ale v jistém smyslu ustrašený diplomat. Kniha objasňuje zapomenuté i ožehavé skutečnosti jeho života. Pokud nám Benešova minulost nabízí pozitivní události, nechceme je zlehčovat, nebo dokonce popírat. Nikdo mu zajisté nemůže upřít jeho diplomatické zásluhy, ale řada historických faktů českého politika s jeho uznávanou korektností zobrazuje i jako manipulátora, intrikána, a dokonce hazardního hráče. 
Jaký byl vlastně Beneš člověk, který je dáván do souvislosti se špiclováním v období rakousko-uherské monarchie, předválečnou zradou doprovázenou jeho útěkem do Londýna a poválečným násilím? Veškeré dotyky negativních skutečností byly vždy přebyty návalem jeho údajných schopností, které se do jisté míry až glorifikují. Ano, Beneš si vede poměrně dobře, a to díky tomu, že jeho příznivci obratně překrývají jeho kontroverze a neúspěchy. Právě na základě mnohých poznatků dnes lze hovořit o tomto státníkovi jako o osobě, která se bezzásadově přizpůsobovala všem politickým okolnostem a bezohledně využívala příležitosti ke svému prospěchu.

Sdílet 0

Nakladatel
Petrklíč
Rozměr
140 x 210 x 18
jazyk
čeština
Počet stran
192
Vydání
1
isbn
978-80-7229-612-5
Vazba
pevná vazba
datum vydání
2.10.2017
ean
9788072296125

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 5 z 5 hvězdiček Jura registrovaný uživatel

    Knižka se mi líbila a překvapila mě odvaha autora kritizovat českého prezidenta, který asi nebyl zvlášť veliký hrdina, ale přeci jen. Přečteno jedním dechem to se musí uznat.

    Kniha, Petrklíč, 2017, 9788072296125

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora