Dvojí život Heleny Grahamové
Dvojí život Heleny Grahamové - Anne Brontëová Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Do neobývaného a rozpadlého sídla na anglickém venkově se přistěhuje mladá a hezká vdova s malým synkem. Helena Grahamová okamžitě vzbudí zájem starousedlíků, kteří se začnou pídit po její minulosti. Nová sousedka však o svých osudech zarytě mlčí, a tak brzy začnou kolovat klepy: Helena je pyšná a nespolečenská žena, jež se nechá dobývat muži jen… Přejít na celý popis

Ali Hazelwood: Šach a mat Ali Hazelwood je láska. Po romantických komediích Hypotéza lásky a Hlava plná lásky, které si získaly srdce milionů čtenářů, přichází s novinkou o rivalech v šachu. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Do neobývaného a rozpadlého sídla na anglickém venkově se přistěhuje mladá a hezká vdova s malým synkem. Helena Grahamová okamžitě vzbudí zájem starousedlíků, kteří se začnou pídit po její minulosti. Nová sousedka však o svých osudech zarytě mlčí, a tak brzy začnou kolovat klepy: Helena je pyšná a nespolečenská žena, jež se nechá dobývat muži jen proto, aby vzápětí mohla pohrdnout jejich láskou. Skrývá prý tajemství, které souvisí se zemřelým manželem... Navzdory pomluvám se do Heleny zamiluje statkář Gilbert Markham, a dokonce je kvůli ní ochoten opustit dívku, jež se má stát jeho nevěstou. Helena však Gilbertovy city neopětuje, a aby pochopil, proč ho odmítá, dá mu přečíst svůj deník. Zamilovaný mladík začne postupně odhalovat krutá tajemství minulosti ženy, bez níž nedokáže žít.

Sdílet 0

Nakladatel
Daranus
Rozměr
130 x 200 x 40
isbn
978-80-87423-07-3
Počet stran
336
datum vydání
28.02.2011
ean
9788087423073
Vazba
pevná vazba
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 6 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 5 z 5 hvězdiček Tereza Bláhová registrovaný uživatel

    Hezký příběh o ženě, která má pevné zásady a dobrotu v srdci. Příběh se četl velmi dobře, takže mohu doporučit každému a určitě fanouškům starších sester Brontëových a Jane Austenové.

    Kniha, Daranus, 2011, 9788087423073

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Toto je příběh Heleny a Gilberta. Tajemná Helena se nastěhuje do zpustlého zámečku, nikdo o ní nic neví a jak už to tak bývá, zrodí se různé pomluvy. Gilbert jim však nechce věřit, neboť se do Heleny zamiluje. Díky jejímu deníku zjišťuje, jaký nešťastný vztah prožila a před kým utíká. Tato kniha byla mou volbou mezi díly sester Brontëových. A jelikož Anne je nejméně známá, zvolila jsem její knihu a musím říct, že mě mile překvapila a já si čtení moc užila. V knize je skvěle vykreslena atmosféra doby kolem roku 1820 v Anglii. Jak se chovali lidé, postavení žen a mužů v tehdejší společnosti, ale třeba i to, jak vypadala krajina, domy a sídla. Dobře zde byly vylíčeny vztahy mezi lidmi, obzvláště pak mezi mužem a ženou a musím říct, že spousta věcí, emocí a vášně se ani po 200 letech nezměnila a v základu jsou lidé stále stejní i dnes. Příběh ve mně dokázal vyvolat spousty pocitů a emocí. Chvíli jsem se usmívala, chvíli jsem byla smutná. Avšak Heleně a Gilbertovi jsem celou dobu fandila a doufala ve šťastný konec. Celkově je to sice pomalejší přemítání o mezilidských vztazích, ale zároveň díky tajemství to je napínavé a nutí to tak číst dál, abychom zjistili, jak to celé vlastně bylo. S čím jsem měla trochu problém, tak se jmény, neboť většina příjmení všech mužů začínalo na písmeno H a já chvílemi netušila, kdo je kdo. Ale jinak to bylo příjemné čtení a příběh, který mi sednul.

    Kniha, Daranus, 2011, 9788087423073

  • 5 z 5 hvězdiček Šárka registrovaný uživatel

    Anne Brönteová je ze všech sester nejméně znám a je to škoda. její Helena G. se mi líbila víc než Jana Eyrová nebo Větrná hůrka.

    Kniha, Daranus, 2011, 9788087423073

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda