Domácí kuchařka
Domácí kuchařka - Magdalena Dobromila Rettigová Nedostupné

Kniha

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Magazín Knihkupec

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 249 Kč dárek zdarma v hodnotě 69 Kč

Magazín Knihkupec

Víte, že Magdalena Dobromila servírovala „tatarský biftek“? Domácí kuchařka je grunt české kuchyně. Při čtení si teprve uvědomíte, že už vše bylo vymyšleno a její následovníci už vlastně jen přizpůsobovali její recepty a doporučení době. Pochopitelně se za 200 let mnohé změnilo, kuchařky mají méně času, ale zase mají různé nástroje, které jim… Přejít na celý popis

Morgane Moncomble: Srdcové eso Dá se v lásce blafovat stejně jako v pokeru? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Víte, že Magdalena Dobromila servírovala „tatarský biftek“? Domácí kuchařka je grunt české kuchyně. Při čtení si teprve uvědomíte, že už vše bylo vymyšleno a její následovníci už vlastně jen přizpůsobovali její recepty a doporučení době. Pochopitelně se za 200 let mnohé změnilo, kuchařky mají méně času, ale zase mají různé nástroje, které jim usnadní život, třeba o elektrické troubě, mixéru, krouhači či hnětači si mohla nechat pouze zdát! Ano, některé recepty jsou složité a vyžadují spoustu času. Také některé ingredience jsou nedostupné. Přežívá názor, že Magdalena Dobromila Rettigová vařila těžce a nemoderně. Omyl! S Magdalenou Dobromilou si vaření užijete! A navíc je to nesmírně půvabné čtení. Jaroslav Sapík o Magdaleně Dobromile a její Domácí kuchařce: Magdalena Dobromila Rettigová byla z mého hlediska první kuchařka, která zmapovala bohatost naší kuchyně. Slovo „naší“ musíme brát pochopitelně lehce s rezervou, jelikož žila v době, kdy se na našem území prolínala spousta kuchyní, byl zde například vliv německý a židovský. Veškeré recepty byly psány zcela srozumitelně, tak aby podle nich mohly vařit začátečnice i zkušené kuchařky. A mně se líbí, že ponechávala i prostor fantazii kuchařky. Recepty nejsou naprosto podrobně popsané a pouze zkušenost kuchařky, ale i zařízení, na kterém vaří, každý recept dotáhne do zdárného konce. Vařit se musíte učit, teprve zkušenost z člověka udělá kuchaře.

Sdílet 0

Nakladatel
Fortuna Libri
Rozměr
176x242mm
datum vydání
1.09.2016
ean
9788075460707
Počet stran
576
Hmotnost
1000 g
jazyk
čeština
Vazba
Pevná bez přebalu matná
Vydání
1
isbn
978-80-7546-070-7

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 5 z 5 hvězdiček Libuše registrovaný uživatel

    Krásná kniha o vaření do každé kuchyně, určitě vhodná i jako dárek

    Kniha, Fortuna Libri, 2016, 9788075460707

  • 5 z 5 hvězdiček Dědečekhříbeček registrovaný uživatel

    Staré pracovní postupy...

    Kniha, Fortuna Libri, 2016, 9788075460707

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda