Zpěv straky E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Přichází hrdinka, jejímž cílem není silou měnit svět, ale léčit a napravovat lidské osudy. Když se šílený a mocichtivý vladař rozhodl vyvraždit všechny, které nemůže přeměnit ve vojáky, stalo se ze světa místo bez vědy, bez umění a také bez naděje. Místo, kde není snadné nabízet útěchu.  Pro mladou čarodějku Heniku se však… Přejít na celý popis

V. Castro: Rebel Moon: Zrozená z ohně Epická vesmírná opera z pera spisovatelky V. Castro, jejíž knihy byly dvakrát nominovány na cenu Brama Stokera. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Přichází hrdinka, jejímž cílem není silou měnit svět, ale léčit a napravovat lidské osudy.

Když se šílený a mocichtivý vladař rozhodl vyvraždit všechny, které nemůže přeměnit ve vojáky, stalo se ze světa místo bez vědy, bez umění a také bez naděje. Místo, kde není snadné nabízet útěchu. 

Pro mladou čarodějku Heniku se však právě to stalo smyslem života. Zavržená matkou, ale se svými přáteli — spolehlivou klisnou Potvorou a strakou, která skrývá nejedno tajemství — pomáhá všude tam, kde je jejích léčitelských dovedností zapotřebí. Ať už pobývá ve městě, jehož brány není možné opustit, u oddílu dětských vojáků s velice podivným úkolem, či na hradě, kde se objevilo nadmíru podezřelé novorozeně, vždy musí pečlivě zvažovat, co může ztratit a co získat. 

Bolest a utrpení mívají totiž rozmanité podoby, ale muka v duši se navzájem až překvapivě podobají. A právě tyto rány se hojí ze všech nejhůř. Je na Henice, aby přišla na to, jak lze zemi a její obyvatele vyléčit. 

–––

Henika prudce zastavila koně a upřeně sledovala červeně zabarvenou vodu. V slabém světle teprve vycházejícího slunce ji mohl šálit zrak. Vzhlédla k domům bohatých měšťanů, které stály na nejvýše položené straně náměstí, aby se přesvědčila. Bohužel. Krve dnes ještě nebylo dost. V rohu náměstí stál pranýř. Zatím byl vždy prázdný, železné konce srostlé rzí. Dnes v něm byl ale uvězněný člověk. Henika jen na malý okamžik zatoužila zase pobídnout klisnu a pokračovat domů. Svléknout ze sebe oblečení navlhlé od deště a špinavé od krve. Zahřát se teplým nápojem a smýt špatný pocit z neúspěchu… Ale nemohla. Slib, který před nějakým časem vyslovila v poloopuštěném lazaretu, byl příliš zavazující.
ukázka z knihy

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
232
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Lucie Nenáhlová registrovaný uživatel

    Nejprve jsem si myslela, ze začátku čtení, že jde o soubor povídek a meziher - než se vše začalo prolínat a dávat smysl jako celek. A úžasný celek. Než jsem začala číst štafety, fantasy jsem se vyhýbala (ani nevím proč), každopádně jsem tomuto žánru přišla postupem času na chuť a za sebe mohu říct, že tato knížka od @ je naprosto perfektní ☺️. Příběh je o čarodějce Henrietě, která se díky náhodnému setkání stane léčitelkou, respektive tento dar “převezme”. Začne si říkat Henika, jelikož se chce od svého “bývalého života” oprostit. Dá stařence určitý slib, který teď musí dodržet. Jaký? A splní ho? Na to si odpověď už musíte v téhle knižní jednohubce najít sami ☺️. Pomáhat vyráží na své věrné klisně Potvoře (jestli si ještě někdy pořídím nějaké zvířátko, vím, jak se bude jmenovat 😅). Když už jsme u těch zvířátek, musíme si dát pozor i na straku… Co ta má s příběhem společného a neskrývá něco? 😁 Není to vše jen růžové a pohádkové, jak se na první pohled může zdát… Děj nás provede i “temnými” stránkami života - například když se mocný vladař rozhodne vyvraždit všechny, z koho nemůže udělat vojáky. Jak tohle všechno dopadne? Dalo by se říct, že jsem u čtení byla Henikou učarována a knížku “zhltla” během jednoho dne. A jestli stojí za přečtení? Za mě je to jedno veliké ANO! Na první pohled jsem se zamilovala do obálky knihy a na první “počtenou” jsem se zamilovala do celé knihy.

    Kniha, Host, 2022, 9788027513598

  • 5 z 5 hvězdiček Veronika Bradová registrovaný uživatel

    Zpěv straky - @danaberanova4 *********************************** Obálka: 3,5* Hlavní postava: 5* Děj: 5* Kdo mě sleduje již delší dobu ví, že fantasy není hlavní žánr, který se nachází v mé knihovně. Málokdy mě autor dokáže pohltit, neztratit a zanechat ve mě nadšení. Pokud jde ale o tuto knihu, jsem příjemně překvapená, nadšená a píšu si do seznamu, že si knihu i její pokračování musím pořídit i do své knihovny. Ke knize jsem se dostala díky knižní štafetě a pokud by se ke mě nedostala tímto způsobem, obávám se, že bych ji minula. Obálka mě totiž bohužel neoslovila a na základě ní bych knihu pravděpodobně nepořídila. Co se ovšem obsahu týká, ten je pro mě nezapomenutelný. Originální příběh, který je autorkou tak skvěle prezentován, že od první kapitoly chápete souvislosti, neztrácíte se. Kniha nemá ani 300 stran, ale na každé stránce se něco děje. Co se mi opravdu líbilo bylo řekla bych seriálové pojetí, kdy v každé kapitole byl nějaký konkrétní příběh - krátké povídání, které v kapitole mělo svůj děj i závěr. Každá kapitola díky tomu zaujala a v závěru se jednotlivé příběhy logicky spojily. Mou nejoblíbenější postavou se stala Kriška - kdo to je, to už musíte zjistit sami a já vám doporučuji si knihu pořídit a podpořit tak českou autorku, která dokáže psát fantasy příběh na světové úrovni. Celkové hodnocení: 5* z 5* #verudoporucuje #prosimzfilmovat #veructe

    Kniha, Host, 2022, 9788027513598

  • 5 z 5 hvězdiček Ell registrovaný uživatel

    Ten svět, který autorka vykreslila, působí tak skutečně... Motivace postav jsou uvěřitelné. I když je to občas drsné, dýchá z toho určitá pohoda. Fakt dobré čtení.

    E-kniha, Host, 2022,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 259 Kč Nápověda