Západní stěna E-kniha
Západní stěna - Reinhold Messner Nedostupné

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Spolu se svými dvěma kamarády se Messner pokouší zdolat západní stěnu Ortleru cestou, kterou dvě stě let nikdo nepoužil. Výstup má dramatický průběh. Horolezci uvízli na svislé stěně v tisícimetrové výšce. Situaci komplikuje hustá mlha i obrovský ledový převis nad nimi. Cesta zpátky však není možná, a zbývá jen únik směrem vzhůru. Messner se… Přejít na celý popis

Natalie Haynes: Tisíc lodí Muži ve válce přicházeli o život. Ale ženy ztratili všechno ostatní. Natalie Haynes přináší příběh trójské války z pohledu žen. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Spolu se svými dvěma kamarády se Messner pokouší zdolat západní stěnu Ortleru cestou, kterou dvě stě let nikdo nepoužil. Výstup má dramatický průběh. Horolezci uvízli na svislé stěně v tisícimetrové výšce. Situaci komplikuje hustá mlha i obrovský ledový převis nad nimi. Cesta zpátky však není možná, a zbývá jen únik směrem vzhůru. Messner se znovu musí spolehnout na své neomylné instinkty, které mu pomohly zdolat nejtěžší vrcholy světa.

Dramatické líčení výstupu protkává Messner vzpomínkami, jak zdolával nejobtížnější alpské trasy. Neschází ani o úvahy o tom, jak si lidé přírodu uzpůsobují k tomu, aby jim mohla poskytovat konzumní zážitky. Vyslovuje se pro uchování „nebezpečného prostoru hor“ i pro další generace.

Reinhold Messner, italský horolezec narozený  roku 1944. Nejslavnější alpinista současnosti, „filozof v akci“, aktivista v boji za záchranu autentické přírody, spisovatel. Jako první člověk  vystoupil na všech 14 osmitisícovek, včetně  prvního osamělého výstupu na Mount Everest bez kyslíkové masky.

Sdílet 0

Nakladatel
Jota
jazyk
čeština
Počet stran
200
datum vydání
1.01.2018

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček 752 Uživatel aplikace KDčko

    Úžasná kniha o skvělém horolezci

    Kniha, Jota, 2010, 9788072178018

  • 4 z 5 hvězdiček Ondřej registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Napínavé, ale na druhou stranu nudné. Messner do příběhu mixuje vzpomínky z jiných expedic. Znám od něj lepší knihy.

    Kniha, Jota, 2010, 9788072178018

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda