Úsvit

Autor Pavel Kohout

E-kniha
Úsvit - Pavel Kohout Nedostupné

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Česká republika byla nedávno zařazena Mezinárodním měnovým fondem do kategorie vyspělých zemí. Oficiálně jsme mezi státy jako Kanada nebo Dánsko. Naše měna patří mezi nejtvrdší na světě, finanční trhy vysoce hodnotí české dluhopisy, banky netrpí krizí a země má silný obchodní přebytek. Jak je potom možné, že státní rozpočet je v trvalém… Přejít na celý popis

Natalie Haynes: Tisíc lodí Muži ve válce přicházeli o život. Ale ženy ztratili všechno ostatní. Natalie Haynes přináší příběh trójské války z pohledu žen. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Česká republika byla nedávno zařazena Mezinárodním měnovým fondem do kategorie vyspělých zemí. Oficiálně jsme mezi státy jako Kanada nebo Dánsko. Naše měna patří mezi nejtvrdší na světě, finanční trhy vysoce hodnotí české dluhopisy, banky netrpí krizí a země má silný obchodní přebytek.

Jak je potom možné, že státní rozpočet je v trvalém schodku? Proč korupci a plýtvání vidíme doslova na každém kroku a lidé nemají pocit, že se jim žije lépe?

Někde je něco v nepořádku.

Nepořádek je zakódován do politického systému. Volič je nucen házet do urny kandidátky bez velké možnosti ovlivnit složení Poslanecké sněmovny. Poměrný volební systém vytváří permanentní nestabilitu. Stálý chaos je příležitostí pro korupci. Pak je třeba zvyšovat daně.

Samozřejmě, mohli bychom mít vyrovnaný rozpočet a daňová zátěž by mohla i klesnout. Museli bychom mít systém, kde každý politik je volen přímo a je odvolatelný. Bez feudálních poslaneckých imunit. Ústavu, která nemá zabudované vnitřní konflikty a není logicky sporná. Ústavu, která obsahuje bariéru proti plýtvání a zadlužování.

Když vám permanentně „padá“ beznadějně zavirovaný počítač, když jen jeho samotné fungování spotřebuje většinu systémových zdrojů, je načase instalovat nový operační systém. Totéž platí pro stát. Je třeba prosadit novou ústavu.

Sdílet 0

Nakladatel
Pistorius & Olšanská
jazyk
čeština
Počet stran
128
datum vydání
1.01.2012

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora