Umění přežít E-kniha
Umění přežít - Laurence Gonzales Nedostupné

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Za deset let od svého prvního vydání přispěl bestseller Laurence Gonzalese nejen k záchraně mnoha lidí v těch nejodlehlejších pustinách, ale i k ozdravným změnám v životech bezpočtu běžných čtenářů. Kombinace dobrodružného vyprávění, vědeckých poznatků o přežití a praktických rad pomohla lidem – od nejvýznačnějších byznysmenů přes… Přejít na celý popis

J. T. Geissinger: Nádherně krutý Pocit bezpečí může být pouhou iluzí. A že ne každý zachránce je hrdina... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Za deset let od svého prvního vydání přispěl bestseller Laurence Gonzalese nejen k záchraně mnoha lidí v těch nejodlehlejších pustinách, ale i k ozdravným změnám v životech bezpočtu běžných čtenářů. Kombinace dobrodružného vyprávění, vědeckých poznatků o přežití a praktických rad pomohla lidem – od nejvýznačnějších byznysmenů přes armádní důstojníky a pedagogy až po lékaře psychiatry – pochopit, jak účinněji zvládat stres, vyhodnocovat rizika a rozhodovat se pod tlakem.

Příběhy mnohdy až neuvěřitelné jsou rámovány zázračným přežitím autorova otce při letecké katastrofě na konci druhé světové války. Muž, který měl zahynout, ale nestalo se tak, stál u zrodu neskonalé touhy svého syna přijít na kloub otázce, na niž se jen těžko hledá odpověď – proč někdo přežije a někdo ne. V novém vydání Laurence Gonzales přibližuje v předmluvě, jak může kniha čtenářům pomoct překonávat i ty nejtěžší životní překážky. Jeho poutavé vyprávění jistě osloví, poučí a motivuje celou novou generaci čtenářů.

 

***

 

Laurence Gonzales byl za své knihy a eseje mnohokrát oceněn, mimo jiné získal dvakrát National Magazine Award, Carl Sandburg Literary Award nebo Sigma Delta Chi Award, udělovanou Společností profesionálních žurnalistů.

Je autorem bestselleru Umění přežít, který česky vydalo Nakladatelství JOTA v roce 2018. Jeho pokračování Surviving Survival: The Art and Science of Resilience bylo časopisem Kirkus Reviews vyhlášeno jednou z nejlepších knih roku 2012.

Jeho poslední kniha o havárii dopravního letadla, která sklidila vlnu nadšení, nese název Flight 232: A Story of Disaster and Survival.

 

***



„Knihu jsem doslova zhltnul. Chvílemi jsem měl dojem, že přesně na tohle jsem čekal celý svůj dosavadní život. Gonzales píše nenuceně, spontánně a přesvědčivě, svá sdělení prvotřídně dokládá fakty. Na dané téma si lepší knihu nedokážu představit.“
Sebastian Junger, autor knihy Dokonalá bouře

Sdílet 0

Nakladatel
Jota
jazyk
čeština
Počet stran
328
datum vydání
1.01.2017

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Tereza Beerová registrovaný uživatel

    Koupila jsem knížku pritelovi a byl nadšený Doporučuji pro ty kteří chodí na hory a zajímají se o tyhle věci

    Kniha, Jota, 2018, 9788075652508

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda