Touha po absolutnu E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Kniha je určena nejen zájemcům o Indii a východní kultury, ale i těm, kdo hledají duchovní poznání a smysl bytí i veškerého stvoření. Vždyť Indie prostřednictvím buddhismu a jógy ovlivnila nejen celou Asii, ale v několika posledních desetiletích i západní svět. Jógových a buddhistických center jsou na Západě tisíce a indičtí svatí muži i… Přejít na celý popis

Filip Rožek: Gump: Jsme dvojka Gump se vrací v příběhu psí pravdy, naděje a lásky. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Kniha je určena nejen zájemcům o Indii a východní kultury, ale i těm, kdo hledají duchovní poznání a smysl bytí i veškerého stvoření. Vždyť Indie prostřednictvím buddhismu a jógy ovlivnila nejen celou Asii, ale v několika posledních desetiletích i západní svět.

Jógových a buddhistických center jsou na Západě tisíce a indičtí svatí muži i významní buddhističtí mniši dnes jezdí i sem. Lidé ze Západu zase hojně navštěvují indické duchovní mistry v jejich domovině, kde se jim dostane odpovědí širších a hlubších, než jaké naleznou v tradiční domácí kultuře.

Svět svatých mužů Indie má přiblížit právě tato kniha. Vyvstává v ní živá duchovní tradice prastaré Indie, kterou nesou indičtí svatí muži, s nimiž autor knihy žil a putoval během natáčení řady dokumentárních filmů.

 

Viliam Poltikovič je režisér dokumentárních filmů. Natočil řadu filmů o Romech, léčitelství, psychotronice, o různých duchovních skupinách a aktivitách u nás i v zahraničí – některé z nich získaly ocenění na festivalech doma i v cizině. V rámci natáčení hodně cestuje a o své cestovatelské zážitky a zkušenosti ze světa spirituální praxe se dělí na četných projekcích a přednáškách v různých koutech naší republiky.

Sdílet 0

Nakladatel
Jota
jazyk
čeština
Počet stran
264
datum vydání
1.01.2017

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 10 hodnocení čtenářů

10× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina Matyášová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Jedním slovem WOW! 😍 Tak tahle kniha se mi opravdu moc líbila a mohu ji všem vřele doporučit! 🙏 Miluji duchovní čtení, ukázky různých náboženství, jednoznačně Dalajlámu a veškerá podobná témata. Tato kniha je převážně takovým cestopisem, kde úžasný autor, režisér, fotograf a kameraman Viliam Poltikovič popisuje své dobrodružné a velmi zajímavé cesty po Indii v letech 1989 až 2016, jinými slovy hledá tzv. absolutno, kterého bychom chtěli dosáhnout asi vsichni. ☯️ Najdete zde setkání s různými svatými muži Indie (názvů mají opravdu hodně), jejich životy, tradice, skvělé rozhovory a samozřejmě nechybí ani nádherné fotografie z cest. Autor to neměl vždy lehké, aby se k těmto mužům vůbec dostal a mohl je vyfotit/natočit, takže líčí i všechny překážky, které musí se svými kolegy překonat (hory, neustálé změny počasí, zákazy focení, aj.), ale i přes všechna tato úskalí si s některými zajímavými muži vyvinul silné přátelství, což je naprosto obdivuhodné (k nim patří i samotný Dalajláma). 🤩 Kniha se mi četla velmi dobře, ale některé pasáže nejsou úplně lehké na přečtení, jelikož je zde hodně odborných názvů/jmen a různé generace svatých mužů, kdy má každá své extra pojmenování a člověk se v tom může docela ztratit. Ale to je opravdu jen maličkost. 👌 Viliam samozřejmě natočil xx dokumentů a na základě této knihy jsem si je stáhla (většina je dost starých, takže nečekejte parádní kvalitu), abych se na vše mohla podívat a upevnit tak dojem z krásné knihy. ❤️

    Kniha, Jota, 2016, 9788074629938

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 198 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora