Svědectví kostí

Autor Kathy Reichs

E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Za zmizením vězněné a mučené dívky jako by stál sám ďábel… Jen málokdo rozumí řeči kostí lépe než tvrdohlavá soudní antropoložka Temperance Brennanová. A když se zakousne do nějaké záhady, nepřestane pátrat, dokud jí nepřijde na kloub. Kvůli mrtvým, jejichž ostatky se jí v pitevně dostávají na stůl, ale zejména pro záchranu živých, je ochotná… Přejít na celý popis

Ali Hazelwood: Šach a mat Ali Hazelwood je láska. Po romantických komediích Hypotéza lásky a Hlava plná lásky, které si získaly srdce milionů čtenářů, přichází s novinkou o rivalech v šachu. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Za zmizením vězněné a mučené dívky jako by stál sám ďábel…

Jen málokdo rozumí řeči kostí lépe než tvrdohlavá soudní antropoložka Temperance Brennanová. A když se zakousne do nějaké záhady, nepřestane pátrat, dokud jí nepřijde na kloub. Kvůli mrtvým, jejichž ostatky se jí v pitevně dostávají na stůl, ale zejména pro záchranu živých, je ochotná udělat téměř cokoli. Třeba i zrušit cestu za přítelem Andrewem Ryanem, který ji požádal o ruku. Protože když jde o vraždu, osobní život musí počkat.

Na Tempe se obrátila Hazel „Lucky“ Strikeová, která se věnuje amatérskému vyšetřování neobjasněných zločinů. Hazel se domnívá, že vězněná a mučená dívka, jejíž hlas se ozývá na zvukovém záznamu, je několik let pohřešovaná Cora Teagueová. A navíc se ukazuje, že Tempe má nejspíš Cořiny ostatky ve své laboratoři. Tempe se pouští do vyšetřování, které ji přivádí do odlehlých venkovských končin, odhaluje další záhadná zmizení i nepřirozená úmrtí. Přišla právě zde dívka o život? Kam se poděl její „divný“ kamarád? A kolik toho ví fanatický kněz, který u svých oveček bojuje se satanem? To jsou jen některé z mnoha otázek, na které Tempe hledá odpověď v místní náboženské komunitě. Ovšem v ní se setkává jen s nedůvěrou, mlčením a všudypřítomným ďáblem, kterého je třeba vymýtit.

Soudní antropoložka Tempe Brennanová, hrdinka románů spisovatelky Kathy Reichs a také televizního seriálu Sběratelé kostí, chce zjistit pravdu o zmizelých mladých lidech, a tak se dostává do míst, kde se ďábel směje a lidé pláčou. Ale Tempe se nedá odradit, protože víc než nadpřirozených sil se bojí předsudků a zla, které má každý člověk v sobě.

Kathy Reichs je stejně jako její literární postava Temperance Brennanová soudní antropoložkou. Působí jako profesorka antropologie na Severokarolínské univerzitě v Charlotte. Narodila se v Chicagu, kde získala doktorát z filozofie na Severozápadní univerzitě. Nyní působí střídavě v Charlotte a Montrealu a často spolupracuje jako soudní znalkyně při soudních líčeních.

Proslavila se hned svým prvním románem Přijdu tě zabít, který v roce 1997 získal Ellisovu cenu za nejlepší prvotinu. I další tituly byly velmi úspěšné: Mrtvá světice, Smrtící rozhodnutí, Osudová cesta, Vážná tajemství, Divoké kosti, Smutné pondělí, Svaté kosti, Kosti v písku, Kosti na popel, Ďáblovy kosti, 206 kostí, Pavoučí kosti, Temné kosti, Kosti jsou věčné, Kosti zmizelých, Kosti nikdy nelžou a Svědectví kostí. Spolu se svým synem Brendanem napsala sérii dobrodružných knih pro mládež o patnáctileté Tory, blízké příbuzné Tempe Brennanové – Virus, Poklad, Šifra, Únos a Zúčtování. Televizní seriál Sběratelé kostí, jehož je spisovatelka producentkou, se vysílá již jedenáctou sezonu.

Více informací najdete na www.kathyreichs.com

htttp://twitter.com/KathyReichs

www.facebook.com/kathyreichsbooks

Sdílet 0

série
Temperance Brennanová 18. díl z 19
Další ze série
15. Kosti jsou věčné
16. Kosti zmizelých
17. Kosti nikdy nelžou
18. Svědectví kostí
19. Falešné kosti
kategorie
E-knihy » Beletrie » Detektivky, Thrillery a Horory » Světové detektivky
Témata
vyšetřování
Nakladatel
BB art
jazyk
čeština
Počet stran
303
datum vydání
1.01.2016

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora