Spasitel

Autor Andy Weir

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Nové úžasné, napínavé meziplanetární dobrodružství od autora světového bestselleru Marťan.Ryland Grace zůstal jako jediný přeživší na zoufalé misi poslední naděje. Pokud selže, lidstvo zanikne. Je tu však drobný háček – Ryland to neví. Nedokáže se vybavit ani své jméno, natož že má nějaký úkol a jak ho asi tak splní. Všechno, co ví, je, že hodně… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Nové úžasné, napínavé meziplanetární dobrodružství od autora světového bestselleru Marťan.Ryland Grace zůstal jako jediný přeživší na zoufalé misi poslední naděje. Pokud selže, lidstvo zanikne. Je tu však drobný háček – Ryland to neví. Nedokáže se vybavit ani své jméno, natož že má nějaký úkol a jak ho asi tak splní. Všechno, co ví, je, že hodně hodně hodně dlouho spal. Že se probudil miliony kilometrů od domova. A že společnost mu dělají dvě mrtvoly. Jak se mu tak vracejí vzpomínky, dojde mu, že putuje nevelkou lodí, sestavenou všemi pozemskými vládami a vesmírnými agenturami a vrženou do hloubky vesmíru, aby odvrátila hrozbu vymření našeho druhu. A díky nečekanému spojenci se mu to možná i podaří...

Sdílet 0

Nakladatel
Laser
jazyk
čeština
Počet stran
464
datum vydání
1.01.2021
  • Jiří Klimeš Jiří Klimeš

    Mám chuť zvednout zadek od klávesnice a jít vykřičet do okolí, jak je literatura skvělá a možná se také vyznat ze svých citů k science fiction. Bohužel je ale už půlnoc, a tak musím krotit své vášně a vystačit si pouze s psanou formou. Víte, ještě před pár dny jsem byl přesvědčený, že Marťan byl to nejlepší, co Andy napsal, a teď tu sedím a přestávám si být jistý.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 52 hodnocení čtenářů

43× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Adam Pýcha registrovaný uživatel

    Jednoznačně fenomenální literární zážitek. Bylo to první kniha kterou jsem od autora četl, ale následně jsem musel dohnat celé dílo. Spasitel je skutečně chytré sci-fi, které staví na tom, co umí auto nejlépe. Tedy na hrdiny. Strašně rád bych jednou knihu viděl jako film. Za mě plný počet bodů.

    E-kniha, Laser, 2021,

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Díky střídání časových linek se dostáváte do obrazu společně s hlavním hrdinou. Příběh se odvíjí místy rychleji, místy pomaleji, stejně jako vědecké poznatky a objevy, kterými je protkaný. Spasitel je chytré a nápadité čtení. Od tohoto autora to byla má první kniha a zcela jistě ne poslední.

    Kniha, Laser, 2021, 9788024276786

  • 5 z 5 hvězdiček Martin Wetter registrovaný uživatel

    Nejlepší sci-fi které jsem kdy četl, tahle kniha je prostě úžasná

    E-kniha, Laser, 2021,

  • 5 z 5 hvězdiček Alice Strnadová registrovaný uživatel

    Skvělý příběh, bravurně načteno! Poutavé sci-fi.

    Audiokniha (mp3), Témbr, 2021,

  • 3 z 5 hvězdiček Romana Lančová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Námět úžasný, vyznění knihy boží, ale pro mě příliš vědy. Kniha mi přišla jako vědecké pojednání o tom co by kdyby jak by. Tuto knihu mi doporučil syn, byl z ní unešený. Je to prostě jiná generace, já 60 on 30 let. Asi už je to i věkem, ale když jsem kdysi dávno četla knihy od Strugatských, vše bylo uvěřitelné a nic se nemuselo podporovat vědou.

    E-kniha, Laser, 2021,

  • 5 z 5 hvězdiček Zdeněk registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Za mě skvělé. Přesně tenhle žánr miluji a kdo má rád vědu a sci-fi, tak bude nadšen. Kvalitou podobné knize Marťan, i když prostředí je celkem jiné.

    E-kniha, Laser, 2021,

  • 5 z 5 hvězdiček Petr registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Napínavé a plné zvratů.

    E-kniha, Laser, 2021,

  • 5 z 5 hvězdiček ykwia registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Sci fi ako sa patrí. Poctivé, chytré, premyslené. Akcia, ohromný spád, vedecké zdôvodnenia, o ktorých pravdivosti nepochybujem (čo neznamená, že sú pravdivé) a do toho otázka "čo bude ďalej???" po každej prečítanej strane.

    Kniha, Laser, 2021, 9788024276786

  • 5 z 5 hvězdiček elen_the_knihomol registrovaný uživatel

    Planeta se ocitá v nebezpečí! Nejlepší vědecké mozky světa se spojily,aby sestavily loď, která se má vydat hluboko do vesmíru a přinést odpovědi na to,jak zachránit Zemi,přičemž její posádka nemá naději na návrat. Toto je nezapomenutelný příběh o přežití a síle přátelství. Ačkoliv je kniha pěkná bichle,přečetla jsem ji celkem rychle.Weirovo vyprávění mě jednoduše vtáhlo do vesmíru a já se nechtěla vracet. Máme tu dvě linie vyprávění. Současnost, kde se spolu s hlavním hrdinou nalézáme ve vesmíru na palubě lodi Poslední šance a pak tu jsou jeho vzpomínky na dobu před startem. Tato metoda vypravování byl chytrý tah.Jelikož Ryland trpí po probuzení z umělého spánku amnezií,odhaluje nám autor jeho vzpomínky právě včas, abychom si mohli aktuální příběh patřičně vychutnat. Akce a tempo jsou skvělé, hlavní postava se tu potýká s velkým množstvím problémů.Když už jsem si myslela: "Dobře, problém vyřešen...uf.",objevil se další, ještě větší. Ryland musí přijít na to,jak zachránit Zemi,má ale velmi málo času. Pokud mu to bude trvat příliš dlouho,raketoplány s odpověďmi jak zachránit lidskou rasu dorazí na již mrtvou planetu. Je tu spousta,pro mne,podivínské vědy a technických věcí, ale autor to podal velmi uchopitelně, takže i takový "blonďatý laik" jako jsem já se může snadno i v tomto orientovat. Je těžké říct, co se mi na tomto příběhu líbilo, protože vše, co bych napsala by byl spoiler a největší radost z této knihy je právě to objevování s Rylandem Gracem. Je to skvěle napsané vesmírné dobrodružství.

    Kniha, Laser, 2021, 9788024276786

  • 3 z 5 hvězdiček Stáňa registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha opět velmi originální velmi dobře se mi to četlo, velmi zajímavé postavy a prolínání časových linek. Nicméně, oproti Marťanovi se mi to četlo trochu hůře a v poslední třetině jsem si říkala, už aby byl konec, což se mi u marťana nestalo, ale samozřejmě i tato kniha patří mezi ty lepší scifi příběhy.

    Kniha, Laser, 2021, 9788024276786

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 349 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora