Soudní lékařství I. díl E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Publikace Soudní lékařství I tvoří první díl uceleného souhrnu nejmodernějších informací v oblasti medicínských forenzních věd. Organicky navazuje na učebnici doc. Vorla vydanou ovšem před více než 20 lety (1993), která je stále chápána jako volné pokračování učebnice prof. Tesaře (první vydání 1975). Text, na němž se podíleli odborníci ze všech… Přejít na celý popis

Satoši Jagisawa: Dny v knihkupectví Morisaki Knihy dokáží vyléčit na stonající srdce i duši... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Publikace Soudní lékařství I tvoří první díl uceleného souhrnu nejmodernějších informací v oblasti medicínských forenzních věd. Organicky navazuje na učebnici doc. Vorla vydanou ovšem před více než 20 lety (1993), která je stále chápána jako volné pokračování učebnice prof. Tesaře (první vydání 1975). Text, na němž se podíleli odborníci ze všech soudnělékařských zařízení v České republice a částečně i ze Slovenska, je sice určen v první řadě soudním lékařům, ale další, a to nejen medicínské a právní obory v něm najdou užitečné informace.
První díl obsahuje 18 kapitol počínaje historií soudního lékařství – jako jednoho z nejstarších lékařských oborů v České republice. K nutnému vzdělání současných lékařů neodmyslitelně patří i gramotnost právní. To je obsahem 2. a 5. kapitoly. V dalších kapitolách je podrobně rozebrána obecná problematika smrti, včetně posmrtných změn, určování doby smrti a vitality poranění. Svoji multioborovost prokazuje soudní lékařství zejména v 6. kapitole Identifikace osob, kde hlavními autory nejsou pouze všeobecní lékaři, ale i stomatologové a dokonce i přírodovědci, konkrétně antropologové a genetici. Poměrně velmi rozsáhlé kapitoly 7 (Přirozená smrt) a 8 (Pedopatologie) ukazují na úzkou spjatost s oborem patologie. Kapitoly 9 (Poranění ostrým předmětem) a 10 (Střelná poranění) zase úzce souvisejí s obory chirurgickými, jako je zejména traumatologie či neurochirurgie. Více méně volný celek tvoří kapitoly 11 (Dušení), 12 (Utonutí), 13 (Nehody při potápění) a 14 (Poškození org
anismu sníženým atmosférickým tlakem. Posledními kapitolami jsou Hladovění (15) a opět volně související kapitoly Poranění elektrickým proudem (16), Poškození zdraví zářením (17) a Termické změny (18).
Bohatě obrazově doložená publikace (32 stran barevných fotografií, další černobílé obrázky v textu) je doplněna slovníkem odborných a méně častých výrazů.
Klíčová slova: soudní lékařství – traumatologie – genetika – antropologie – patologie – historie – potápění

Sdílet 0

kategorie
E-knihy » Učebnice
Nakladatel
Grada
jazyk
čeština
Počet stran
272
datum vydání
1.01.2015

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 509 Kč Nápověda
Další knihy autora