Severní vody

Autor Iva McGuire

E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Velrybářská loď pluje do Arktidy — nikoli však za velrybami. Mladý Ir Patrick Sumner se během velkého indického povstání v roce 1857 zúčastnil jako vojenský felčar obléhání Dillí. Když se po propuštění z armády nechá najmout jako lodní lékař na velrybářskou loď plující do Arktidy, doufá, že během dlouhé monotónní plavby najde ztracený klid.… Přejít na celý popis

Morgane Moncomble: Srdcové eso Dá se v lásce blafovat stejně jako v pokeru? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Velrybářská loď pluje do Arktidy — nikoli však za velrybami.

Mladý Ir Patrick Sumner se během velkého indického povstání v roce 1857 zúčastnil jako vojenský felčar obléhání Dillí. Když se po propuštění z armády nechá najmout jako lodní lékař na velrybářskou loď plující do Arktidy, doufá, že během dlouhé monotónní plavby najde ztracený klid. Minulost ho však stále pronásleduje. Sumner navíc zjišťuje, že nastoupil na loď, která má nejspíš jiný cíl než lovit velryby, a že jeden z harpunářů je vychytralý sadistický vrah. Vytrhnou události na palubě Sumnera z apatie, do níž ho uvrhlo veškeré násilí a nespravedlnost, jichž byl v životě svědkem, a přimějí ho k činu? Severní vody jsou román o civilizovanosti a barbarství a také o schopnosti jednat lidsky i za extrémních podmínek.

Ian McGuire (nar. 1964) pochází z Hullu a studoval na univerzitách v Manchesteru a ve Virginii. Je spoluzakladatelem Centra pro současnou literaturu při Manchesterské univerzitě. Věnuje se literární kritice i vlastní tvorbě. Jeho román Severní vody byl zařazen do širšího výběru na Man Bookerovu cenu pro rok 2016 i do žebříčku deseti nejlepších knih roku The New York Times Book Review. Připravuje se filmové zpracování.

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
288
datum vydání
1.01.2017

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda