Sejf

Autor Ryan Gattis

E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

I kasaři a mafiáni někdy zatouží konat dobro. Ricky Mendoza alias Duch je kasař na straně zákona — pracuje v zámečnictví svého přítele a občas pomáhá policii otevírat trezory drogových gangů. Když člověku procházejí pod rukama tisíce neoznačených dolarů, občas si říká, jaký dobrý skutek by s nimi mohl vykonat. Zvlášť když dospíval na ulici jako… Přejít na celý popis

Vlastimil Vondruška: Smrt šumavského poustevníka Oldřich z Chlumu musí vypátrat kdo zabil muže se svatou pověstí, který nic nevlastnil a nikomu nevadil? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

I kasaři a mafiáni někdy zatouží konat dobro.

Ricky Mendoza alias Duch je kasař na straně zákona — pracuje v zámečnictví svého přítele a občas pomáhá policii otevírat trezory drogových gangů. Když člověku procházejí pod rukama tisíce neoznačených dolarů, občas si říká, jaký dobrý skutek by s nimi mohl vykonat. Zvlášť když dospíval na ulici jako feťák, je vážně nemocný, čas se mu krátí a on má nutkavou potřebu dát svému životu smysl.
Rudy Reyes alias Brejloun je mafián. Ani jeho dospívání nebylo procházka růžovým sadem, ale vypracoval se a teď ukládá do dobře střežených sejfů tisíce ne zcela čistých dolarů. Rád by svůj život změnil, jenže vystoupit z kolotoče, v němž uvízl, není vůbec snadné. Zvlášť když se z jednoho sejfu, na kterém Rudyho šéfovi velmi záleží, záhadně vypaří pořádný balík peněz…
-----
Skutečně podmanivé. Tento drsňácky laděný román s neuvěřitelným spádem těží mimo jiné z Gattisovy znalosti gangsterské scény Los Angeles — právě díky ní je zápletka tak vzrušující.
- The Time

Sejf uspokojí všechny milovníky kriminálních thrillerů, ale zároveň je to jímavý příběh o pokusu jednoho obyčejného člověka vykonat ve zkaženém světě alespoň trochu dobra. Ryan Gattis skvěle odposlouchal jazyk ulice a připomíná nám, že ti největší predátoři Ameriky jednadvacátého století většinou nosí obleky a pracují v kancelářích.
- Ron Rash, spisovatel

Ryan Gattis patří k čerstvým posilám takzvaného žánru noir. Román Sejf možná zapadá do ctihodné a vážené literární tradice, ale je to především zábavné čtení: rychlé, pochmurné, originální a plné zvratů.
- Jon Foro, Amazon Book Review

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
344
datum vydání
1.01.2018

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.0 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Jana Čechovičová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Zvláštní ale přesto zajímavě poutavě napsaná. Na mě by to sice chtělo ještě o kapitolu navic, nebo spíš neco jako dovětek, jak to bylo s ostatními, ale i přesto hezká kniha. Čtenář se nesmí nechat odradit španělskými slovíčky, ale dokreslují atmosféru příběh. Prostě jsou tam, ale neruší. Za mě velmi zajímavá a zvláštní kniha. Je to příjemné zpestření ani detektivka ani roman ani žádná zamilovaná, tahle kniha má od každého žánru špetku a to jí dodává zvláštní punc. Mě se líbila.

    Kniha, Host, 2018, 9788075775870

  • 1 z 5 hvězdiček Soňa registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Zajímavý námět, ale špatně zpracováno.

    Kniha, Host, 2018, 9788075775870

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda