Sběratelka příběhů

Autor Sally Page

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Každý má nějaký příběh. Ale najde Janice odvahu vyprávět ten svůj?Janice je uklízečka v domácnostech lidí: tiše vnímá jejich lásky, starosti, radosti, a dokonce i ta nejnepatrnější tajemství. Jako by jí lidé předáním klíčů od svých domovů svěřovali i své nejtajnější stránky. A tak je Janice začala sbírat. Malé i velké příběhy prožitého života,… Přejít na celý popis

Vlastimil Vondruška: Smrt šumavského poustevníka Oldřich z Chlumu musí vypátrat kdo zabil muže se svatou pověstí, který nic nevlastnil a nikomu nevadil? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Každý má nějaký příběh. Ale najde Janice odvahu vyprávět ten svůj?Janice je uklízečka v domácnostech lidí: tiše vnímá jejich lásky, starosti, radosti, a dokonce i ta nejnepatrnější tajemství. Jako by jí lidé předáním klíčů od svých domovů svěřovali i své nejtajnější stránky. A tak je Janice začala sbírat. Malé i velké příběhy prožitého života, které pečlivě opatruje. Ví, jak se dívat, jak naslouchat, jak zachytit každý detail. Janice ví, že každý z nás má nějaký příběh. A možná přišel čas, aby se podělila i o ten svůj...Nejkrásnější, nejdojemnější a nejvíce povznášející příběh, který si letos přečtete!

Sdílet 0

kategorie
E-knihy » Beletrie » Světová beletrie
Témata
romantika
Nakladatel
Ikar
jazyk
čeština
Počet stran
320
datum vydání
1.01.2023
  • Jiří Klimeš Jiří Klimeš

    Den za dnem se kolem nás míhá tisíce příběhů ukrytých v hlavách svých nositelů, mnohdy se po nich stačí jen natáhnout. Pocítil jsem potřebu zastavit se uprostřed lidského shonu, vypnout sluchátka, potlačit vlastní myšlenky, zavřít oči a zaposlouchat se. Stačí mi pár chvil a náhle se dívám na svět úplně jinak. Okolo sebe vidím lidské bytosti, které zažily zázraky i trýznění. Někteří bojovali a zvítězili, zatímco jiní ve hře o život prohráli a odešli zlomení. Povězte svůj příběh a já vám budu naslouchat. Máte zájem?

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.7 z 5 9 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 4.3 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Kateřina Vlasáková registrovaný uživatel

    Krásná a citlivá knížka. Velmi mile mě překvapila poznámka autorky a též také dopis čtenářům, ve kterém se dokonce Sally Pavel zmiňuje dokonce o českých čtenářích! To se opravdu jen tak nevidí. Určitě se k ní časem vrátím. Hodnotila bych pěkné 4,5 hvězdičky z pěti. Je to příběh o obyčejných lidech s neobyčejnými příběhy. Tak jako v životě. Miluju to a postavy (zvlášť pak Janice a paní B. mi budou chybět.) Ale určitě se k nim po nějaké době zase vrátím. A už teď se moc těším.

    Kniha, Ikar, 2023, 9788024950860

  • 4 z 5 hvězdiček Narcisa Čoupková registrovaný uživatel

    Zajímavá kniha, líbila se mi. K zamyšlení. Ocenila jsem, že jsem po dlouhé době narazila ne knihu bez pravopisných chyb.

    Kniha, Ikar, 2023, 9788024950860

  • 4 z 5 hvězdiček Naděžda Bajtek Zasadilová registrovaný uživatel

    Tohle bylo tak jiné, tak krásné, ale zároveň smutné. Já jsem od přírody pozitivní člověk, takže jsem si z příběhu vzala velké poučení a mám radost, že jsem po knize sáhla a přečetla ji na jeden zátah. Poslední dobou se na mě sypou knihy, ve kterých je hlavní role povolání uklízečky - tohle je už třetí v pořadí a čtvrtá na své přečtení právě čeká. Obálka opět úchvatná, dokonalá a krásná. Ale i uvnitř je příběh velmi podařený. Celou dobu při čtení mě nenásilně nutil přemýšlet, nad svým životem. V knize je plno povedených citátů, které se autorce povedly zakomponovat do děje tak, že jsem z nich neměla rušivý pocit, právě naopak. "Nevyprávějte příběhy hluchému" "Co když v životě nejde o to mít nějaký příběh? Co když jde o to, aby člověk udělal aspoň jednu věc, za kterou se pak může s hrdostí ohlédnout?" Hlavní hrdinka Janice Hope (naděje), jak už je i z názvu patrné, celý život sbírá příběhy a to především cizích lidí. Celou dobu jsem si kladla jednu otázku za druhou, proč to dělá? Proč nežije svůj život a proč má potřebu žít životy jiných Na všechny své otázky jsem odpovědi dostala a jsem nadšená. Krásné, příjemné čtení s velkým přesahem. Nebude to čtení pro všechny, ale těm kterým to sedne, mají jistotu, že dostanou neskutečný zážitek. Autorčin styl psaní mě baví a určitě bych byla moc ráda, kdyby něco dalšího napsala.

    Kniha, Ikar, 2023, 9788024950860

  • 4 z 5 hvězdiček Dita Šourková registrovaný uživatel

    Jedna jediná žena, která zná životy takřka každého ve svém okolí. Nenápadná uklízečka.

    Kniha, Ikar, 2023, 9788024950860

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 339 Kč Nápověda