Python - knihovny pro práci s daty E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Nová kniha zkušeného autora volně navazuje na úspěšnou učebnici Začínáme programovat v jazyku Python, a proto předpokládá u čtenáře základní znalosti tohoto jazyka. Nesnaží se být učebnicí datové analýzy, je koncipovaná spíše jako referenční příručka seznamující s nejdůležitějšími moduly používanými při práci s daty a s možnostmi jejich využití. … Přejít na celý popis

Filip Rožek: Gump: Jsme dvojka Gump se vrací v příběhu psí pravdy, naděje a lásky. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Nová kniha zkušeného autora volně navazuje na úspěšnou učebnici Začínáme programovat v jazyku Python, a proto předpokládá u čtenáře základní znalosti tohoto jazyka. Nesnaží se být učebnicí datové analýzy, je koncipovaná spíše jako referenční příručka seznamující s nejdůležitějšími moduly používanými při práci s daty a s možnostmi jejich využití.

Najdete v ní mimo jiné výklad konstrukcí, které se v začátečnických kurzech běžně neprobírají, ale při práci s daty je jejich znalost velmi užitečná. Představí bajtové objekty používané při práci s binárními daty, podrobně probere práci s regulárními výrazy včetně nových konstrukcí přidaných ve verzi 3.11, datové třídy a výhody jejich použití nebo problematiků správců kontextu.

Zabývá se také prací s daty uloženými ve formátu CSV a JSON: dozvíte se, jaké záludnosti na programátora při práci s nimi čekají a jak je možné je obejít. Mezi další témata patří principy a možnosti generátorů pseudonáhodných čísel včetně jejich použití nebo datový typ Decimal, který umožňuje práci s velkými čísly, u nichž je důležité zachování přesnosti.

Dostane se rovněž na moduly pro práci s časem či koncepci virtuálního prostředí, jež umožňuje paralelně pracovat na projektech s různými potřebnými konfiguracemi používaných nástrojů. Nebude chybět ani nástroj pip, s jehož pomocí budete zavádět externí knihovny, a představení práce se třemi nejdůležitějšími datovými knihovnami: NumPy, Matplotlib a pandas.

Sdílet 0

Nakladatel
Grada
jazyk
čeština
Počet stran
320
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Pavel Špulák registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Až na úvodní egoisticko bolestínské povzdechy autora vynikající kniha o trochu pokročilém programování v Pythonu, která výborně doplňuje žalostný nedostatek knih o tomto vynikajícím a moderním programovacím jazyce v češtině.

    Kniha, Grada, 2022, 9788027106592

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 416 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora