Panda v nesnázích E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Příběh o jednom hrdinském činu, který změnil osud několika generací Dvě mladé ženy, každá v jiných nesnázích, v jiné době, a přesto mají tolik společného. Tereza, přezdívaná Panda, se po rozchodu vrací domů. Kromě složitého vztahu s mámou, psychických potíží a mindráků má těžkou hlavu z diplomové práce. Píše o neznámé hrdince Marii, člence… Přejít na celý popis

Natalie Haynes: Tisíc lodí Muži ve válce přicházeli o život. Ale ženy ztratili všechno ostatní. Natalie Haynes přináší příběh trójské války z pohledu žen. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Příběh o jednom hrdinském činu, který změnil osud několika generací

Dvě mladé ženy, každá v jiných nesnázích, v jiné době, a přesto mají tolik společného. Tereza, přezdívaná Panda, se po rozchodu vrací domů. Kromě složitého vztahu s mámou, psychických potíží a mindráků má těžkou hlavu z diplomové práce. Píše o neznámé hrdince Marii, člence třetího odboje, která si v padesátých letech vedla deníky a skrývala u sebe Terezina pradědečka. Tereza tak zjišťuje, že jeho útěk přes hranice byl mnohem dramatičtější…

Sdílet 0

Nakladatel
MOTTO
jazyk
čeština
Počet stran
344
datum vydání
1.01.2018

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.6 z 5 44 hodnocení čtenářů

35× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 2 z 5 hvězdiček Hazz registrovaný uživatel

    Strašně bych si přála, aby se mi zrovna tahle kniha líbila. Autorku mám ráda a sleduji, téma znělo skvěle, ale tím to bohužel končí. Příběh je celkem poutavý, ale pokažený velkým množstvím spisovatelských klišé. Závěr je přeplácaný a velmi krátký. Začátečnické chyby takové ráže, že se jeden z hlavních hrdinů představí a po několik stránek jmenuje Jan, aby se po zbytek knihy jmenoval Tomáš. Budování napínavého příběhu odehrávajícího se v minulosti je v závěru smeteno dvěma větami. Dvě hvězdy za humor mezi hlavní hrdinkou a kamarádkou a za poutavý příběh v 50.letech. Tedy až na ten závěr.

    Kniha, MOTTO, 2018, 9788026713104

  • 5 z 5 hvězdiček Nada registrovaný uživatel

    Vsechny dejove linky v knize me nadchly a je uzasne, jak dobre byla vybudovana atmosfera a napeti. Diky a tesim se na dalsi.

    Kniha, MOTTO, 2018, 9788026713104

  • 5 z 5 hvězdiček Jana registrovaný uživatel

    Knížka je čtivá, napínavá, zajímavá. Musíte na ni myslet, i když zrovna nečtete. Určitě se k ní jednou vrátím.

    Kniha, MOTTO, 2018, 9788026713104

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Dvě různé ženy, v různé době, ale přesto se spoustou společného. Tereza, zvaná Panda, právě prožívá rozchod, vrací se zpět k rodičům. Řeší své psychické problémy a svůj život. Jako svou diplomovou práci píše o Marii, člence odboje, která, mimo jiné, u sebe schovávala Terezina pradědečka, který chtěl utéct přes hranice. Na knize se mi asi nejvíc líbil příběh Terezy, kdy řeší svoje psychické problémy. To, co tam popisuje, je v dnešní době hodně běžné a mnoho z nás se v ní uvidí. Určitě zajímavá byla část o životě Tereziných rodičů, kteří prožívají spoustu stejných problémů, jako jejich vrstevníci. Obzvláště pohled otce na svůj život byl udělaný moc pěkně. Příběh Marie byl fajn, chvílemi opravdu napínavý, ale trochu mě mrzel konec jejího příběhu. Kniha je napsána nesmírně čtivě a ač se tam probírají závažná témata, bylo tam spoustu situací, kdy jsem se musela smát nahlas. Pár drobností mi v příběhu vadilo a nesedělo, ale i tak byla kniha moc pěkná a doporučuji k přečtení.

    Kniha, MOTTO, 2018, 9788026713104

  • 5 z 5 hvězdiček B registrovaný uživatel

    Fenomenální. Naprosto strhující.

    Kniha, MOTTO, 2018, 9788026713104

  • 5 z 5 hvězdiček Eliška Kotrbatá registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Úžasné a chytlavé čtení, které nabírá na intenzitě

    E-kniha, MOTTO, 2018,

  • 5 z 5 hvězdiček Andrea registrovaný uživatel

    Přečteno za dva dny.

    Kniha, MOTTO, 2018, 9788026713104

  • 5 z 5 hvězdiček Klára Šimánková registrovaný uživatel

    Zajímavé dějové linie.

    Kniha, MOTTO, 2018, 9788026713104

  • 5 z 5 hvězdiček @vendysknihou registrovaný uživatel

    Tak tohle byla síla! Ze začátku jsem myslela, že to bude něco jako Losos. Ale nebylo. Bylo to mnohem intenzivnější až sem z toho v jednu chvíli měla husí kůži a v druhé zase brečela jak želva. Příběh vás tak pohltí, že v jednu chvíli se prostě dokážete cítíte uplně přesně jako Marie a v druhé zase jako Panda(Tereza) a takhle pořád dokola. Každá v hlavních postav je jiná a každé je ponořená v těch svých nesnázích. Můj velký obdiv má ale hlavně Markéta, za to že se odvážila napsat knihu v takovém tématu. Občas mi bylo nepříjemné se vracet do dějové linky která se odehrávala v minulosti, protože je tam popisováno všechno to násilí a z toho má člověk tu zmiňovanou husí kůži. Moc se mi líbilo, jak tam byla zapojena i třetí dějová linka v podobě řešení problémů mezi Terezinými rodiči. A musím říct, že Markéta naprosto bravurně popsala osudy obou inspirativních žen o kterých tato kniha byla.

    Kniha, MOTTO, 2018, 9788026713104

  • 1 z 5 hvězdiček Anko registrovaný uživatel

    Na knihu jsem se strašně těšila. Podle recenzi co jsem si přečetla by mě ani nenapadlo, že to bude taková slabota. Nuda, nuda velká nuda. Bohužel se mi od autorky nelíbila ani kniha Losos v kaluži. Trapné pasáže. Škoda peněz..

    Kniha, MOTTO, 2018, 9788026713104

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 279 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora