Opačno E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

První díl fantasy série z alternativní magické verze Londýna Vítejte v Opačnu a v tak trochu jiném Londýně, jehož ulice přetékají magií. Také je to ale město rozdělené mezi šest frakcí – a křehký mír právě ohrozil vůdce Měňavců Gedeon Ravenswood. Jeho dávno ztracená sestra Ilsa strávila sedmnáct let ve špatném světě, a když se portálem dostane do… Přejít na celý popis

Velký den hororu | První kniha Darcy Coates Duch domu Ashburnů ZDARMA Duch domu Ashburnů, první kniha milované Darcy Coates, se dočkala své audio verze. A abychom to společně pořádně oslavili můžete si ji poslechnout zcela zdarma! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

První díl fantasy série z alternativní magické verze Londýna

Vítejte v Opačnu a v tak trochu jiném Londýně, jehož ulice přetékají magií. Také je to ale město rozdělené mezi šest frakcí – a křehký mír právě ohrozil vůdce Měňavců Gedeon Ravenswood. Jeho dávno ztracená sestra Ilsa strávila sedmnáct let ve špatném světě, a když se portálem dostane do Opačna, konečně má pocit, že někam zapadá. Jenže její nový domov je na pokraji občanské války – a zachránit ho může jen tak, že navzdory všemu nebezpečí najde Gedeona.

Sdílet 0

série
Opačno 1. díl z 2
Další ze série
1. Opačno
2. Mágyně
kategorie
E-knihy » Beletrie » Young Adult
Témata
Londýn
Nakladatel
CooBoo
jazyk
čeština
Počet stran
408
datum vydání
1.01.2021

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 14 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 4 z 5 hvězdiček Nela ( IG: Copata.knihomolka) registrovaný uživatel

    Musím uznat, že orientovat se zprvu v jednotlivých frakcích bylo poměrně náročné. Především proto, že se nejedná jen o názvy frakcí, ale ke každé také připadá vůdce a milice. S tím ale hodně pomůže shrnutí hned na začátku knihy. První kniha ze série neobsahuje tolik napětí, akce a zvratů, kolik bych od fantasy knihy očekávala. Jedná se spíše o seznámení s hlavními postavami a celým světem Opačna. Předpokládám, že napětí a akci nám autorka vynahradí v dalších dílech. Každopádně svět jako takový a jeho propracovanost mi naprosto vyrazila dech. Charakteristika jednotlivých postav je také skvěle propracovaná. Postavy nejsou ploché, jsou jedinečné a každá má v příběhu svou roli. Zamilovala jsem si především postavu Eliota a Fyfa. Ale zajímavými postavami je kniha přímo nabitá, ani hlavní hrdinka Ilsa není k zahození. Naopak. Ale mé srdce si získali Eliot a Fyfe. Poslední stránky přinesli tíženou akci a dočkali jsme se lehce předvídatelného, ale otevřeného konce. Na závěr nechybí ani romantická linka a náznak překvapivého milostného trojúhelníku. Nemůžu se dočkat, až si přečtu pokračování této série. Tato série má rozhodně namířeno tím správným směrem. Dávám 4/5 a vám doporučuji po knize sáhnout. Rozhodně neuděláte chybu.

    Kniha, CooBoo, 2021, 9788076612631

  • 3 z 5 hvězdiček Zuzana Špringlová registrovaný uživatel

    Opačno - tak trochu jiný Londýn. Fantasy, které má propracované postavy, příběh, magii...Ilsa, chudá dívka, která si vydělává jako asistentka kouzelníka, v jednom momentu prochází portálem do světa, o kterém neměla ani tušení. Do světa, kde je magie přirozenou součástí, kde se nemusí skrývat. No - to není tak úplně pravda. Ilsa vstupuje na území Camdenu, teritorium měňavců a ona je jedna z nich. Nalézá rodinu, o které si myslela, že neexistuje a zjišťuje, že je dcerou alfy (vůdkyně) Lyader a Thorna Nynberga, kteří byli zabiti skoro před dvaceti lety. Opačno je rozděleno na 6 frakcí - poznáváme Srdce - čtvrť mágů, Sever - teritorium Přízraků, Whitechapel - čtvrť patřící Šeptačům, Doky - teritorium Orákul a teritorium Psioniků. Je zde cítit boj o moc...politická moc měnící se ve špinavou a nebezpečnou hru. Ilsa získává spoustu přátel, kterým plně nedůvěřuje. Každý z nich má v Zoo Camdenu svou roli. Mladičká Cassia Simsová je něco jako pokladník, sestřenice Hester je nynější vůdkyní Měňavců, Aelius Howerly pracuje jako kupec, Oren jako vyslanec lidu, Fyfe je zodpovědný za biologicko-magickou chemii a třeba Eliot je bývalý vůdce vlků - jejich armády. Každá postava má skvěle vybudovaný charakter. Každá se během příběhu rozvíjí! Dej se točí kolem krutých útoku na Camden ze strany Mágů, kteří evidentně něco urputně hledají. Ani zmizení prince Gedeona, Ilsina bratra, celému problému nijak nepomáhá. Vše je zmatené, kruté a nic nedává Ilse smysl. Vydává se tak společně s Eliotem hledat svého bratra a toto pátrání je dostane do nebezpečných situací, které ale dívka ale zvládá překvapivě dobře - na holku ze sirotčince. V tomhle magickém světě žije spousta bytostí, které Ilsa potkává poprvé, včetně hrůzných Orákul, Věštců, kteří vidí tvárnou a abstraktní eventualitu. Ilsa postupně zjišťuje, kdo stojí za vraždou jejích rodičů, kam zmizel její bratr Gedeon. Objevuje sílu magických amuletů, pro které stojí masově zabíjet a naučí se rozeznávat, kdo je v téhle hře dobrý a špatný hráč. Příběh má propracované postavy, dozvídáme se každičký detail různých pasáží. Možná toho bylo trochu moc. Přiznám se, že jsem si každou postavu, každé místo, každou zápletku a potažmo i každý zvrat musela zapisovat a zpětně se k poznámkám vracet, abych pak mohla následně pochopit některá jednání a vlastně i samotný konec. To byl i důvod, proč se mi kniha četla těžce, než jsem u jiných knih tohoto typu zvyklá. Ale prosím vás - to není vada, to je umění! Konečně fantasy, které má krásně vykreslený magický svět i obyvatele v něm. A líbilo se mi, že i kladná postava byla vlastně současně i postavou zápornou. Byly to postavy dělajíc lidské chyby. Kniha má otevřený konec a já se tak těším na další díl.

    Kniha, CooBoo, 2021, 9788076612631

  • 2 z 5 hvězdiček Aneta Gierczynski registrovaný uživatel

    Tato kniha se na mém seznamu ocitla kvůli mé lásce k Londýnu a upřímně jsem se těšila na to, jak moc si to užiju. Jenže tomu tak ani trochu nebylo. Naprosto mi nesedla. Možná to bylo tím zařazením do YA, kam já rozhodně už nepatřím. I když to mi přijde celkem zavádějící, jelikož jsou jiné YA knihy, které mi sedí 🤔 Nebudu ale jen házet špínu - líbilo se mi, jak autorka vymyslela propojení našeho a opačného světa, který byl plný magie a nadpřirozených bytostí. Za mne je to velice zajímavý a rozmanitý svět, nad čímž jsem chvílemi i žasla. Avšak hlavní hrdinka Ilsa mi byla značně nesympatická. Nebyla mi ničím zajímavá. Pravda je, že mi nepřišlo, že by v sobě měla nějakou hloubku, což ale platilo bohužel i u ostatních postav. Jediný, kdo mi přišel aspoň trochu zajímavý byla Cassia a Eliot, u kterého mne teda dost zklamalo, jak to s ním dopadlo. Víte, měla jsem stále pocit, že mi tam něco chybí, něco víc. Měla jsem pocit, že se kloužu po povrchu. Abych byla upřímná, chtěla jsem ji dočíst, i když mne nebavila, jelikož jsem doufala, že se to ke konci trochu rozjede. Vlastně to chvíli i tak vypadalo, ale opět to spadlo k nule. Proto, i když jsem původně chtěla dát hvězdy tři, musím dát nakonec dvě, protože Loki s třemi hvězdami byl rozhodně lepší 🙌 Avšak to neznamená, že vám by se kniha nemohla líbit!

    Kniha, CooBoo, 2021, 9788076612631

  • 5 z 5 hvězdiček Adriana Kobzová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    17 letá Ilsa žije v Londýně. Před několika lety utekla ze sirotčince, protože ji správkyně sirotčince týrala za její magické schopnosti, se kterými se narodila, netušíc, jak k nim přišla. Díky nim si vydělává jako asistentka iluzionisty, dokud si pro ni nepřijdou a neodvedou ji do Opačna. Ocitá se v alternativním Londýně, kde je magie hlavní součástí města a zjišťuje zde více o svém původu. Tahle kniha byla skvělá! Četla jsem před přečtením na ni nějaké recenze o tom, že se toho tam moc neděje a že je těžké se orientovat v jednotlivých frakcích. Ale mně to nepřišlo tak hrozný. Představovala jsem si, že jsem v Ilsině kůži, kde jí to taky vysvětlovali celé od začátku a nevěděla o fungování alternativního Londýna zhola nic. Kniha se mi četla dobře už od začátku. V průběhu čtení mě napadala hromada otázek, ale na všechny jsem nakonec dostala odpověď. Tenhle magický svět se mi moc líbí a má velký potenciál, rozhodně doporučuji!

    Kniha, CooBoo, 2021, 9788076612631

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 269 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora