Na mušce lovce E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Po mimořádném úspěchu českého vydání vzpomínek sovětského odstřelovačského esa Vasilije Zajceva přichází kniha, která nabízí podobně strhující pohled na boje na východní frontě, avšak tentokrát z perspektivy jednoho z nejlepších odstřelovačů německé armády, Josefa "Seppa" Allerbergera (1924-2010). Tento rodák ze Štýrska se v roce 1942 dobrovolně… Přejít na celý popis

Emily McIntire: Zjizveni Scar jako utlačovaný bratr, Mufasa jako neschopný vládce, Sarabi jako mladá bojovnice prahnoucí po pomstě. Pociťte pod kůží jizvy postav temného románu inspirovaného Lvím králem. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Po mimořádném úspěchu českého vydání vzpomínek sovětského odstřelovačského esa Vasilije Zajceva přichází kniha, která nabízí podobně strhující pohled na boje na východní frontě, avšak tentokrát z perspektivy jednoho z nejlepších odstřelovačů německé armády, Josefa "Seppa" Allerbergera (1924-2010). Tento rodák ze Štýrska se v roce 1942 dobrovolně přihlásil do wehrmachtu a nejprve byl vycvičen jako střelec z kulometu. Se snajperským řemeslem se začal seznamovat po svém zranění v létě 1943. Během následujících tvrdých ústupových bojů se záhy stal druhým nejúspěšnějším odstřelovačem německé armády a posléze jedním z mála řadových vojáků, kteří byli vyznamenáni Rytířským křížem Železného kříže. Pro české čtenáře je tato nesmlouvavě otevřená a místy drastická memoárová publikace, kterou zpracoval německý odborník na historii odstřelovačství Albrecht Wacker, pozoruhodná tím, že strastiplná bojová cesta Seppa Allerbergera v závěru války krátce přivedla i na naše území.

Sdílet 0

Nakladatel
Mladá fronta
jazyk
čeština
Počet stran
264
datum vydání
1.01.2015

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 12 hodnocení čtenářů

10× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Martin Řezník registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Poutavé vyprávění odstřelovače o útrapách války, které vás vtáhne do děje a nepustí. Spousta zajímavostí z odstřelovačského života, popis střetnutí, které měly vliv na zdokonalování frontového odstřelovače.

    Kniha, Mladá fronta, 2021, 9788020422354

  • 5 z 5 hvězdiček Jan Pešek registrovaný uživatel

    Uzasna knizka, po vsech tech Meresjevech konecne pohled z druhe strany a nutno rici, ze objektivni, nezaujaty politikou a presto brutalne uprimny. Nic pro slabe natury, valka popsana v te realne, surove podobe z pohledu obycejneho ( a presto vyjimecneho) vojaka. Nektere sceny vas budou pronasledovat ve snech jeste dlouho po precteni, presto rozhodne stoji za to si knihu precist!

    Kniha, Mladá fronta, 2021, 9788020422354

  • 5 z 5 hvězdiček Dominik Marek registrovaný uživatel

    Velmi zajímavě psaná kniha. Popis života mladého vojáka, který se stal jedním z nejlepších odstřelovačů 2. světové války. Prokládané fotografiemi zbraní a jiné výstroje. A samozřejmě také fotografiemi ze života mladého Seppa.

    Kniha, Mladá fronta, 2021, 9788020422354

  • 2 z 5 hvězdiček Luděk registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    čekal jjsem detailní přííběh konkrétního vojáka včetně jeho zážitků a zkušeností z boje. Kniha se věnuje spíše situaci na frontě u určitých jednotek.

    E-kniha, Mladá fronta, 2015,

  • 5 z 5 hvězdiček Jan Král registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Přečetl jsem za pár dní. Kniha mě nepustila, musel jsem pořád číst. Velmi zajímavý pohled na válku ze strany poraženého Německa. Kniha je místy hodně drastická, takže určitě nic pro slabší povahy. Každopádně doporučuji přečíst, je to velmi specifická kniha, která stojí za to.

    E-kniha, Mladá fronta, 2015,

  • 5 z 5 hvězdiček Jarda registrovaný uživatel

    Moc dobře napsané, těžko se od knížky odtrhnete

    Kniha, Mladá fronta, 2021, 9788020422354

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 209 Kč Nápověda