Na houpačce E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Druhý díl finské bestsellerové krimisérie  Když je v lese nedaleko Helsinek nalezena oběšená žena, policie to vyhodnotí jako sebevraždu. Zvlášť když vyjde najevo, že žena trpěla nevyléčitelnou nemocí, která pokročila do posledního stadia a nezbývalo jí mnoho času. Vyšetřovatelka Paula Pihlajová je však skeptická, od začátku jí na… Přejít na celý popis

Michaela Brnková: Důvěra On je chladný, ona temperamentní. Jde jen o novou práci. Co všechno z ní ale může vzejít? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Druhý díl finské bestsellerové krimisérie 

Když je v lese nedaleko Helsinek nalezena oběšená žena, policie to vyhodnotí jako sebevraždu. Zvlášť když vyjde najevo, že žena trpěla nevyléčitelnou nemocí, která pokročila do posledního stadia a nezbývalo jí mnoho času. Vyšetřovatelka Paula Pihlajová je však skeptická, od začátku jí na místě činu něco nesedí. Další tragédie na sebe nenechá dlouho čekat a na dětském hřišti je záhy nalezen mrtvý horolezec, jak visí nad houpačkou. Tentokrát není pochyb, že šlo o vraždu. Na druhém konci houpačky Paula objeví písek, který je příliš jemný na to, aby pocházel z místa činu — a stejný druh písku byl nalezen i v lese u první mrtvoly. Paula si uvědomí, že oběti byly před smrtí nuceny balancovat na houpačce a bojovat o holý život. 

Kriminální vyšetřování se mění v honičku, stejně zvrácenou jako samotné vraždy. Je jen otázkou času, kdy si vrah vyhlédne další oběť. Paula mezitím skrývá tajemství, jehož odhalení by mohlo znamenat konec její kariéry. Jenže smyčka kolem vyšetřovatelky i vraha se utahuje stejně rychle. Komu se podaří uniknout a komu ne? 

–––

Paula Pihlajová je pozoruhodná hlavní hrdinka. Je v ní rezervovaná, ostrá autorita, která překvapuje svou tajemností. Čtenář ji zná lépe než vyšetřovatelé z jejího oddělení. Přesto i před ním zůstává jedno tajemství skryto až do posledních stránek. A když se tato informace odhalí, mnohé věci vyvstanou v nových souvislostech a Paula si získá ještě hlubší sympatie.
— Kulttuuripohdintoja blog 

 

Komisařka Paula Pihlajová je možná poněkud odtažitá a nepřátelí se s lidmi ze svého týmu. Je to ale skvělá ukázka chytré a silné ženy s přirozenou autoritou. Dost vtipně vyznívá její okolnostmi vynucená spolupráce s inspektorem Renkem, který je jejím pravým opakem — užvaněný a srdečný.
— Centrum detektivky o prvním dílu Dobrodinci 

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
309
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.5 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 272 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora