Mozek a farmaka E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Obecná část knihy popisuje základní anatomické struktury mozku ve vztahu k chování a vybrané fyziologické funkce mozku, jako je spánek a vědomí, paměť, emoce – strach a úzkost a jejich ovlivnění farmaky. Samostatná kapitola je věnována dějinám účinků farmak na psychiku a tradičním a netradičním způsobům aplikace farmak. Autoři si všímají i… Přejít na celý popis

Rebecca Yarros: Čtvrté křídlo Spalující napětí, nelítostní draci a jejich jezdci! Romantická fantasy, která uchvátila svět, je konečně tady! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Obecná část knihy popisuje základní anatomické struktury mozku ve vztahu k chování a vybrané fyziologické funkce mozku, jako je spánek a vědomí, paměť, emoce – strach a úzkost a jejich ovlivnění farmaky. Samostatná kapitola je věnována dějinám účinků farmak na psychiku a tradičním a netradičním způsobům aplikace farmak. Autoři si všímají i ovlivněním chování běžnými poživatinami nebo některými chemickými prvky.

Kapitoly ve speciální části knihy rozebírají podrobněji jednotlivé skupiny farmak používaných zejména v anesteziologii, např. benzodiazepiny, alfa2-agonisty, disociativní anestetika, a to hlavně s ohledem na změny chování.

Autoři vysvětlují také použití anestetik při imobilizaci zvířat v rezervacích a zoologických zahradách, v medicíně katastrof pro speciální účely policie a armády i při popravách jako letální injekce, nevyhýbají se ani případům zneužití, například při zásahu speciálních jednotek v divadle Dubrovka při osvobozování rukojmí.

Kniha je určena především anesteziologům, ale i ostatním lékařům, zvláště v intenzivní medicíně, neurologii, psychiatrii a klinické farmakologii. Zajímavá bude také pro veterinární lékaře a vzdělané laiky.

Sdílet 0

Nakladatel
Grada
jazyk
čeština
Počet stran
322
datum vydání
1.01.2021

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 424 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora