Krása a moc / Beauty and Power E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Vizuální prameny představují jeden ze základních zdrojů ke studiu historie. Jsou neocenitelným pramenem informací pro dějiny odívání. Tato práce se zabývá zobrazováním oděvu v čínském tradičním malířství a na historických fotografiích. Představuje svitkové obrazy z období dynastie Čching (1644–1911) a fotografie z druhé poloviny 19.století a… Přejít na celý popis

Arnold Schwarzenegger: Buď užitečný Poznejte recept na úspěch podle Arnolda Schwarzeneggera! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Vizuální prameny představují jeden ze základních zdrojů ke studiu historie. Jsou neocenitelným pramenem informací pro dějiny odívání. Tato práce se zabývá zobrazováním oděvu v čínském tradičním malířství a na historických fotografiích. Představuje svitkové obrazy z období dynastie Čching (1644–1911) a fotografie z druhé poloviny 19.století a počátku 20. století z fondu Náprstkova muzea. Analýza těchto vizuálních zdrojů je zaměřena především na rituální posmrtné portréty a malířský žánr „krásných žen“. Historické fotografie zachycují oděv na aranžovaných studiových portrétech. Práce se zabývá otázkou, zda je možné tyto zdroje považovat za důvěryhodný pramen ke studiu historického odívání. 

Visual sources are a fundamental source for history studies. They are particularly an invaluable source of information for the history of clothing. This study focuses on the visual depiction of clothing in traditional Chinese paintings and historical photographs. It presents the traditional painting scrolls from the Qing Dynasty (1644–1911) and the photographs from the second half of the 19th century and the beginning of the 20th century kept in the collection of the Náprstek museum in Prague. The analysis of the visual sources is focused mainly on ritual ancestral portraits and the genre paintings of “beautiful women”. Historical photographs depict clothing in staged studio portraits. The study poses the question of whether these visual sources can be reliable for analysing historical clothing. 

Sdílet 0

Nakladatel
Národní muzeum
jazyk
čeština
Počet stran
230
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 586 Kč Nápověda
Další knihy autora