Konspirační teorie E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Ať už jde o satanskou paniku nebo antivaxerské hnutí, přistání na Měsíci nebo aféru Pizzagate, my lidé jsme odjakživa měli ve zvyku věřit, že nám mocní lžou (a abychom si nekřivdili, občas tomu tak skutečně je). Ačkoli je ale zábava přihlásit se do skupinového chatu a potlachat si tam o chemtrails, události nedávných let nám ukázaly, že některé z… Přejít na celý popis

Michaela Brnková: Důvěra On je chladný, ona temperamentní. Jde jen o novou práci. Co všechno z ní ale může vzejít? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Ať už jde o satanskou paniku nebo antivaxerské hnutí, přistání na Měsíci nebo aféru Pizzagate, my lidé jsme odjakživa měli ve zvyku věřit, že nám mocní lžou (a abychom si nekřivdili, občas tomu tak skutečně je). Ačkoli je ale zábava přihlásit se do skupinového chatu a potlachat si tam o chemtrails, události nedávných let nám ukázaly, že některé z těchto teorií si začaly žít vlastním životem – a že naše urputná honba za pravdou může ve skutečnosti páchat škody.
Tom Phillips a Jonn Elledge nás berou na fascinující, pronikavé a mnohdy vtipné putování světem starých a nových konspiračních teorií a pokoušejí se zodpovědět klíčovou otázku naší doby: Jak se odhlásit z internetových fór, kde se probírá QAnon, a začít opět věřit tvrdým důkazům?

Od autora bestselleru Dějiny lidských průserů aneb Co všechno jsme podělali.

Sdílet 0

Nakladatel
Jota
jazyk
čeština
Počet stran
344
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Michaela Řechtáčková registrovaný uživatel

    Konspirační teorie je něco, co díky internetu a hlavně sociálním sítím dostalo úplně jiný význam a používá se to opravdu velice často jako označení... no, prakticky skoro úplně každého názoru a vyjádření. . Ale co to vlastně znamená? Co to je ta konspirační teorie a jaký je rozdíl mezi tímto a například drbem, příběhem, názorem apod? Tato kniha vám to poví. A ne jen tak obyčejně, ale rovnou vtipně a s nadhledem. Přečtete si tu spoustu známých i méně známých příběhů, které se více či méně zakládají na pravdě a poslouží jako příklad pro ukázku konspirace. Co třeba UFO? Čarodějnice? Přistání na měsíci? Znamená konspirace lež, nebo se zakládá na pravdě? A hlavně - jak se to dozvědět a jak nepodlehnout... . Nejvíce se mi asi líbila zmínka o tom, že v dnešní době se slovní spojení "konspirační teorie" používá velice často hlavně v případech, kdy vám lidé nevěří, nebo chtějí váš názor či komentář shodit. Bohužel, to jsou sociální sítě ... Každopádně. Kniha je skvělá. Je vtipná a velice zajímavá.

    Kniha, Jota, 2023, 9788076892347

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 288 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora