Konec E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Mrazivý young adult román odehrávající se v posledních dnech před koncem světa  Je ti sedmnáct let. Je léto a svět vypadá úplně normálně. Jenže ty víš, k čemu se schyluje. K Zemi se řítí kometa Foxworth a zhruba za měsíc, přesně 16. září ve 4.12 ráno, bude po nás. Čtyři miliony let… Přejít na celý popis

Ali Hazelwood: Šach a mat Ali Hazelwood je láska. Po romantických komediích Hypotéza lásky a Hlava plná lásky, které si získaly srdce milionů čtenářů, přichází s novinkou o rivalech v šachu. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Mrazivý young adult román odehrávající se v posledních dnech před koncem světa 

Je ti sedmnáct let. Je léto a svět vypadá úplně normálně. Jenže ty víš, k čemu se schyluje. K Zemi se řítí kometa Foxworth a zhruba za měsíc, přesně 16. září ve 4.12 ráno, bude po nás. Čtyři miliony let evoluce přijdou nazmar. 

Co uděláš s časem, který ti zbývá? Koho chceš mít vedle sebe, až nastane konec? Jaké to je přesně vědět, který den a v kolik hodin umřeš? 

Konec je apokalyptický román o dvou osamělých mladých lidech ve světě, jemuž brzy odzvoní. Jsou spojeni tragédií, která přerůstá v posedlost. Podaří se jim nalézt odpovědi, ještě než nebe zbělá a oceány se vypaří? 

––––

Nejvýraznějším rysem Strandbergova psaní je jeho schopnost vykreslit lidské pocity a je otázkou, jestli se mu to někdy povedlo lépe než tentokrát. Konec je neuvěřitelně napínavý a dobře napsaný román o konci světa — čeká vás velký zážitek!
– BJT Magazine

Mats Strandberg má jako vždy vynikající cit pro jazyk a chování mladých lidí. Konec je young adult román, který osloví stejně dobře i dospělé čtenáře.
– Metro

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
480
datum vydání
1.01.2019

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.9 z 5 7 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 4 z 5 hvězdiček Lucyvase4 Uživatel aplikace KDčko

    Simon je kluk, který si užívá života. Má partu kamarádů a svou velkou lásku Tildu. Ta ale nezvládne situaci. Začne brát drogy, opíjet se a podvádět ho. Nakonec se se Simonem rozejde. Ten se ale nechce jejich lásky vzdát. Pak se ale stane něco, co úplně všechno změní. Simon přijde o všechny kamarády a navíc je podezřelý z vraždy. Tehdy se potkává s Lucindou. Dívkou, která už před oznámením konce světa bojovala s rakovinou. Dva odlišné životy se protnou a navíc mají stejný cíl. Objasnit vraždu, ze které je Simon obviněn, než nastane konec světa. Když jsem knihu viděla poprvé, myslela jsem si, že půjde o sci-fi. Pak jsem přečetla anotaci a zjistila, že tohle sci-fi moc nebude. Spíš YA román. Že se jedná o YA je cítit z lehké naivity hlavních postav, ale upřímně v 17 letech jsme naivní byli všichni, a kdoví, jak bychom se chovali 4 týdny před smrtí. Takže mne tato skutečnost vůbec nevadila. Moc se mi líbilo jak autor dokáže popsat emoce všech postav. Jak se chová žena, která čeká dítě, které nikdy nepřijde na svět, jaké pocity má matka, jejíž syn je obviněn z vraždy, jakou bezmoc zažívá otec dcery, která trpí rakovinou? Pocit beznaděje umocňuje odpočítávání času. Kniha začíná kapitolou 4 týdny a 5 dnů a každá další má o jeden den méně. Poslední kapitola se jmenuje Poslední noc. Víme tedy, jak nezadržitelně rychle se konec blíží. Neustále jsem si říkala : ,,Takhle to neskončí. Určitě přijde zvrat a přijdou na něco, co Zemi zachrání." Kniha plyne rychle. Úplně mne strhla. Vlastně nejde ani tak o ten konec světa, ale o chování lidí, jež vědí, že se konec blíží. Hodně se zde řeší i víra. Jedna ze Simonových matek je totiž kazatelka. Ano, jedna z matek. Simona totiž vychovává homosexuální pár. Tak co, už víte co by jste dělali vy před koncem světa? Jak a s kým byste trávili svůj poslední den? Hodnocení: ⭐⭐⭐⭐, 5/5

    E-kniha, Host, 2019,

  • 5 z 5 hvězdiček Jiřina Michalcová registrovaný uživatel

    Kniha byla úžasná, celý příběh byl krásně vymyšlený, hlavní postavy sympatické. Při čtení jsem pociťovala snad všechny emoce od zoufalství, radosti, smutku, beznaděje.... Tohle se povedlo ♥

    Kniha, Host, 2019, 9788075779786

  • 5 z 5 hvězdiček Kristýna Fialová registrovaný uživatel

    Knihu jsem doslova přečetla jako po másle. Od začátku do konce skvělá kniha.

    Kniha, Host, 2019, 9788075779786

  • 5 z 5 hvězdiček Filip registrovaný uživatel

    Kniha se mi velmi líbila jak od začátku, tak do konce a do toho pravého konce. Velmi vás vtáhne do problémů hl. Postavy a už se těšíte jak to vyřeší. Dle mého názoru autor vyobrazil postavy ze všech směrů a to se mi líbilo Doporučuji.

    Kniha, Host, 2019, 9788075779786

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 229 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora