Jednorožec

Autor David Lauda

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Třiasedmdesátiletý pan Ovčáček doslova přežívá v domově pro seniory. Má vyšší inteligenci než většina klientů i zaměstnanců a rád dělá různé legrácky a naschvály. Ty ale zdaleka ne všichni berou s humorem. Jednoho dne se tak rozhodne zmizet. Chce se pokusit znovu najít štěstí, které ho opustilo spolu s milovanou ženou. Na své cestě za možná… Přejít na celý popis

Emily McIntire: Zjizveni Scar jako utlačovaný bratr, Mufasa jako neschopný vládce, Sarabi jako mladá bojovnice prahnoucí po pomstě. Pociťte pod kůží jizvy postav temného románu inspirovaného Lvím králem. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Třiasedmdesátiletý pan Ovčáček doslova přežívá v domově pro seniory. Má vyšší inteligenci než většina klientů i zaměstnanců a rád dělá různé legrácky a naschvály. Ty ale zdaleka ne všichni berou s humorem. Jednoho dne se tak rozhodne zmizet. Chce se pokusit znovu najít štěstí, které ho opustilo spolu s milovanou ženou. Na své cestě za možná posledním dobrodružstvím potkává někoho, kdo má snad ještě horší životní příběh a s kým si bude mít rozhodně co říct. Děje se tohle všechno doopravdy, nebo se to všem jen zdá? Jak dopadne Ovčáček a 150letý moudrý a sarkastický jednorožec Aliment? A co ostatní klienti a zaměstnanci „chromáku“?

Sdílet 0

Nakladatel
Pointa Publishing
jazyk
čeština
Počet stran
128
datum vydání
1.01.2021

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 32 hodnocení čtenářů

27× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Denisa Lavičková registrovaný uživatel

    Tak tohle nemá chybu! Řekla bych že tohle je bez přehánění český Jo Nesbo! Mimořádně originální, barvitý, vtipný, citlivý, temný, geniální, uchvacující. Rozesměje i rozpláče. Spousta dokonalých přirovnání, spousta emocí. Doporučuju, doporučuju, doporučuju!

    Kniha, Pointa, 2021, 9788076502772

  • 3 z 5 hvězdiček Anonym registrovaný uživatel

    Je to taková vtipně psaná oddechovka, plná poučení a věcí k zamyšlení, která je jedinečná svým stylem, námětem i zpracováním. Musím ocenit autorova přirovnání, která jsou tak netradiční až jsem si kolikrát říkala, jak to Davida vůbec mohlo napadnout. Občas se mi stalo, že jsem tak přemýšlela nad přečteným přirovnáním, že jsem ztratila děj a dlouho mi trvalo než jsem se zase chytla. Taky se mi líbily jednoduché ilustrace, kterými (předpokládám, že autor) dopňoval román. Obecně platí, že styl psaní hodně vypovída o pisateli. Tady to nebylo jinak. Bylo zajímavé sledovat Davidovy myšlenkové pochody. I když to není knížka, ke které bych se chtěla opakovaně vracet, věřím, že si své čtenáře určitě najde.

    E-kniha, Pointa Publishing, 2021,

  • 5 z 5 hvězdiček Retroknihy registrovaný uživatel

    Mala som tú česť recenzovať knižku a teda vidieť ju skôr, než ju uvidí svet, a musím povedať, že sa mi veľmi páčila. Ten humor, tá nezvyčajnosť, to, že kniha skončí netradičným happyendom. Som rada, že to nie je taký ten klasický moderný román. Kto hľadá oddychový román s prvkami fikcie, určite môže siahnuť po Jednorožcovi. Rozhodne nezostane sklamaný. Ďakujem autorovi za príležitosť prečítať si túto knižku a pevne verím, že to nie je jeho posledné dielo.

    Kniha, Pointa, 2021, 9788076502772

  • 5 z 5 hvězdiček Jana Králová registrovaný uživatel

    Ač je to krátké dílo, tak mě neskutečně překvapilo, co se v něm skrývá..Říká se, že někdy je méně více a to platí přesně v tomto případu. Kniha se četla velmi dobře, stránky ubíhaly. Z počátku jsem si říkala, že jsem po dlouhé době narazila na oddychové čtení, což svým způsobem je. Ale když to teď po dočtení hodnotím jako celek, tak jsem sama udivená, jaké poselství tato kniha skrývá. Odhalujete to stránku po stránce a na konci si dáte vše dohromady. Mám ráda, když mi kniha předá něco navíc. Ať už to jsou emoce, pocity, poučení, atd... Vždy si pak říkám, že jsem našla cestu k něčemu dávno ztracenému nebo zapomenutému a nebo naopak k něčemu novému. Navíc ten styl psaní a přirovnání, kterými je kniha tzv. nasáklá jsou geniální. Smála jsem se nahlas a to se mi dlouho nestalo u jiné knihy. Čeština je krásná a bohatá a autor se tady skutečně vyřádil. Když to shrnu, tak kniha Vás pobaví, překvapí a možná s ní dojdete k určitému pochopení a uvědomění.

    Kniha, Pointa, 2021, 9788076502772

  • 5 z 5 hvězdiček František Böhm registrovaný uživatel

    Příběh vostřejší, nežli lajna cukru na párty prváků informatiky a stopu v nitru si zapamatujete asi jako alergik procházku rozkvetlou loukou.

    Kniha, Pointa, 2021, 9788076502772

  • 5 z 5 hvězdiček Iva registrovaný uživatel

    Lepší českou knihu jsem nečetla. Kam se hrabe Mornštajnová, Hartl a spol.

    Kniha, Pointa, 2021, 9788076502772

  • 5 z 5 hvězdiček CtuSiKazdyDen registrovaný uživatel

    Fascinující, překvapivé a absolutně znepokojivé po všech stránkách. Aplaus.

    Kniha, Pointa, 2021, 9788076502772

  • 5 z 5 hvězdiček Kniharka2 registrovaný uživatel

    Nejlepší, nejčtivější, nejgeniálnější, nejoriginálnější česká kniha za posledních minimálně 20 let. Tleskám, smekám.

    Kniha, Pointa, 2021, 9788076502772

  • 5 z 5 hvězdiček Nonamebook registrovaný uživatel

    Opravdu geniální! Konečně český autor, který mě zaujal. Hra s češtinou, neuvěřitelně citlivé a dokonalé myšlenky. Víra v české autory je zpět. Děkuji

    Kniha, Pointa, 2021, 9788076502772

  • 5 z 5 hvězdiček Anonym registrovaný uživatel

    Autorův celospolečenský přehled a přesah. Černý humor a přirovnání jsou top. Je to kniha světových parametrů,kterých u nás moc není. Jednorožec nám do očí říká pravdu o tom, jací jsme.

    Kniha, Pointa, 2021, 9788076502772

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 189 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora