Hory peklo ráj

Autor Are Kalvø

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Jak se norský komik pokusil stát se milovníkem hor Are Kalvø vyrostl přímo uprostřed pohlednicové krajiny severozápadního Norska, na statku pod horami, za kterými lidé cestují přes půl planety. Do přírody ho to přesto nikdy netáhlo. Ovšem před pár lety mu hory začaly přebírat kamarády, až si jednoho dne uvědomil, že všichni jeho známí mají na… Přejít na celý popis

Mona Kasten: Křehké srdce Jsou si tak blízcí, a přesto jako by je dělil celý svět. Emotivní milostný příběh Mony Kasten pokračuje! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Jak se norský komik pokusil stát se milovníkem hor

Are Kalvø vyrostl přímo uprostřed pohlednicové krajiny severozápadního Norska, na statku pod horami, za kterými lidé cestují přes půl planety. Do přírody ho to přesto nikdy netáhlo. Ovšem před pár lety mu hory začaly přebírat kamarády, až si jednoho dne uvědomil, že všichni jeho známí mají na sociálních sítích aspoň jednu fotku hor.

Začal nad tím přemýšlet. Co na té přírodě všichni mají? Ze zvědavosti se proto vydal do hor zjistit, co žene lidi k tomu, aby se ve volném čase vzdávali městských radovánek, investovali nehorázné peníze do turistického vybavení, trmáceli se osm hodin v dešti a mlze a večery trávili v páchnoucím funkčním prádle ve společnosti stejně zavánějících milovníků přírody na chatách s prapodivnými jmény jako Komáří domov, U Ošklivce, Vraní hnízdo nebo Kočičí řiť.

---------

Kalvø až k popukání zábavně líčí své zážitky v přírodě… Bezpochyby nejlepší kniha, jakou kdy napsal nejvtipnější Nor současnosti.

– Aftenposten

Nejradši se vydávám na místa, kde jsou lidé. A ještě lépe číšníci.

Sdílet 0

kategorie
E-knihy » Beletrie
Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
335
datum vydání
1.01.2020

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 1 z 5 hvězdiček Petra registrovaný uživatel

    Autor se před padesátinami vydává objevit kouzlo hor, podnikat turistiku a horské přechody. Chce přijít na chuť přírodě jelikož do té doby nechápe, proč tolik lidí k přírodě tíhne. Celá kniha je vlastně jen úvaha o tom, proč lidé chodí do přírody. Aby zjistil ten správný důvod, vydává se norský komik bez zkušenosti na nejznámější norské túry. Norský humor mi přijde suchý, kniha nijak zvlášť neoslovila. V naší zemi založené na turistickém prvenstvím, s historií Klubu českého turistů a láskou k přírodě mě autorův postoj nenadchl. Jeho záměr vyprávět zábavně své první zkušenosti z hor považuji až za krajně trapné.

    Kniha, Host, 2020, 9788027501557

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 239 Kč Nápověda