Georgette píše otci E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Nevšední rodinná historie propletená s okázalým životem francouzské malířky. Když se Lilie dozví, že otec její kamarádky Hanny je těžce nemocný, okamžitě se za nimi vydá do Dolního Porýní, protože je považuje za svou druhou rodinu. Před odjezdem však ve svém pařížském bytě překvapí lupiče, který se jí podle všeho chystal ukrást starý obraz.… Přejít na celý popis

Šikmý kostel 3 Jedna z nejočekávanějších knih roku a možná i desetiletí se řítí do našich knihkupectví! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Nevšední rodinná historie propletená s okázalým životem francouzské malířky.

Když se Lilie dozví, že otec její kamarádky Hanny je těžce nemocný, okamžitě se za nimi vydá do Dolního Porýní, protože je považuje za svou druhou rodinu.

Před odjezdem však ve svém pařížském bytě překvapí lupiče, který se jí podle všeho chystal ukrást starý obraz. Vetřelec uprchne a Lilie v rámu obrazu náhodou objeví tajemný dopis. Protože ví, jak moc Hannin otec miluje záhady, rozhodne se vzít poškozený obraz s sebou do Veenu.

Tamní restaurátor učiní další zajímavý objev a Hannin otec naléhá, aby se vydali na poslední společnou cestu za odhalením tajemství starého obrazu. Trojice pátrá po dalších stopách ve Francii i na Antilách a postupně poznává fascinující život malířky Georgette Aguttové, která byla Liliinou vzdálenou příbuznou.

Kniha je tak laskavá, smutná a nevyzpytatelná jako život sám.

 

 

Anne Gesthuysenová (nar. 1969) pochází z Dolního Porýní. Pracovala jako reportérka a dokumentaristka. Žije s rodinou v Kolíně nad Rýnem. Její první kniha Jsme přece sestry (2012; česky Host 2014) zaznamenala velký úspěch. V Německu se prodalo přes půl milionu výtisků a v žebříčku bestsellerů týdeníku Der Spiegel se román držel téměř půl roku v první desítce. Chystá se i jeho zfilmování. Georgette píše otci (2015) je autorčinou druhou knihou.

 

Sdílet 0

Nakladatel
Host
datum vydání
1.01.2015
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 4 z 5 hvězdiček Zuzka registrovaný uživatel

    Zajímavá a spletitá rodinná historie. Bylo to poklidné a pohodové čtení, nakoukla jsem do prostředí bohémského světa malířů, umělců a politiků, dojímala se silou lásky malířky a jejího muže Marcela... Je to velmi zajímavé i poučné protkané city a rodinnou vazbou.

    Kniha, Host, 2016, 9788074917806

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda