Friluftsliv E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

V této knize představuje švédsko-americká autorka Linda McGurková čtenářům bohatou škálu skandinávských zvyků a praktik, které nám mohou pomoci zpomalit a trávit více času venku. Friluftsliv, outdoorový bratranec severského hygge, je to, co místní lidé dělají venku předtím, než se pak posadí ke krbům, zapálí svíčky, zabalí se do deky a usrkávají… Přejít na celý popis

Edgar Allan Poe: Pád domu Usherů a jiné povídky Edgar Allan Poe je hororová klasika, která právě vyšla ve vydání s krásnou ořízkou, které ozdobí knihovnu každého fanouška tohoto žánru! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

V této knize představuje švédsko-americká autorka Linda McGurková čtenářům bohatou škálu skandinávských zvyků a praktik, které nám mohou pomoci zpomalit a trávit více času venku. Friluftsliv, outdoorový bratranec severského hygge, je to, co místní lidé dělají venku předtím, než se pak posadí ke krbům, zapálí svíčky, zabalí se do deky a usrkávají horkou čokoládu.
Od radostí léta, kdy chodíme do lesa na borůvky a pozorujeme ptáky, přes rady, jak si na zahradě zasadit svůj rituální strom a naučit se rozdělávat oheň bez zápalek a zapalovače, až po rady, jak zůstat i v zimě venku krásně v teple a otevřít se silám přírody, díky kterým zlepšíme své fyzické i duševní zdraví a vztahy s ostatními lidmi.
Dozvíte se také, proč bychom měli trávit více času venku a jak by to mělo probíhat, jak se naučit díky frilufstliv čelit stresu, úzkosti, depresi a vyhoření. Nechybí ani praktické tipy a rady, jak si venku vařit, jak vyčistit vodu, jak udělat správně ohniště a mnoho dalšího, včetně několika receptů.

Sdílet 0

Nakladatel
Jota
jazyk
čeština
Počet stran
343
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 4 z 5 hvězdiček Michaela Řechtáčková registrovaný uživatel

    Já takovéhle knihy prostě miluju! Dozvíte se tolik zajímavých věcí (viz anotace) a máte úplnou chuť zpomalit svůj dosavadní život. Jak stále říkám, lidem strašně moc chybí příroda. Díky všem těm moderním technologiím jsme se zavřeli doma a žijeme úplně jiné životy, než dřív. Někomu to nevadí a někdo se zase snaží vrátit se k tomu, co bylo - zkouší farmařit, hodně cestuje na vlastní pěst apod. Mě samotné ta příroda chybí hodně a dnes a denně přemýšlím, jaké by to bylo mít nějakou svou farmu, nebo žít v nějaké z těch zemí, kde technologie stále ještě neexistují... . Tato kniha je pro všechny milovníky přírody a života venku. Najdete tu spoustu velice zajímavých věcí, rád a tipů. Jaké květiny můžete jist, jak vystoupit z komfortní zóny a proč je třeba super udělat si jednou za čas procházku naboso? Jediné, co mi v knize asi chybí, je více reálných obrázků přírody. To vždy dokáže navodit úžasnou atmosféru... . Zklidnit tělo, zklidnit mysl. Věřím, že každý by si měl zkusit měsíc někde na samotě v horách, alespoň jednou za život. Tak do toho!

    Kniha, Jota, 2023, 9788076891579

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 262 Kč Nápověda