Jack Heath*Austrálie, 1986

Australský spisovatel Jack Heath začal psát už ve 13 letech. Byl tehdy nemocný a hodně četl. To, co však bylo pro teenagery ke čtení k dispozici, se mu vůbec nelíbilo. Nabyl přesvědčení, že sám by to dovedl líp, a tak se do toho pustil. Vzal si pseudonym (Jack Heath) a napsal román pro mladé (The Lab). V 17 letech ji nabídl nakladateli, a když mu bylo 19, kniha vyšla, a dokonce byla i filmově zpracována.

Od té doby stihl napsat již více než 30 thrillerů, z toho jeden pro dospělé (Hangman) a jeden pro děti (300 Minutes of Danger). Většina byla přeložena do několika jazyků a některé byly zfilmovány. Za svou práci byl ohodnocen množstvím prestižních literárních cen či na ně byl nominován.

„Moje matka řekla něco v tomto smyslu: Mám ráda tu knihu, ale nemám ráda myšlenku, že lidé vědí, že ji napsal můj syn…“

 

Jack Heath chce děti podporovat ve čtení, a proto jim také svým nezaměnitelným způsobem přednáší ve školách a na různých festivalech. Jack Heath nepodceňuje ani rešerše a přípravu. Jezdí po světě, navštívil vězení a márnice, potápěl se se žraloky…zkrátka ví o čem píše, a jeho příběhy jsou tak autentické a akční.
Mezi takové určitě patří i první dva díly série pro dospělé - Timothy Blake, se kterými máme možnost se nyní setkat v českém překladu.


Mrchožrout (2019) – Konzultant FBI Timothy Blake hledá únosce čtrnáctiletého chlapce. Chce si, jako vždy, za jeho záchranu vzít jiný život odměnou – má totiž hlad! Povede se mu to však i tentokrát?

Děti se bojí, že jsou na světě příšery. Dospělí se bojí, že žádné příšery nejsou - že svět je jen skládačka lidí s podělaným životem a s dobrými i špatnými vlastnostmi.

 


Lovec (2021) – Timothy Blake už konzultantem FBI není. Pracuje teď jako „čistič“ pro podsvětí. Něco se však stane a když jej FBI znovu požádá o pomoc, úplně se to zvrtne. Mrtvoly přibydou a Timothyho tajemství je ohroženo. Pomůže mu agentka FBI Reese, kterou zná už z minulého případu nebo právě naopak?
Jack Heath je sám velmi akční a všestranný. Pracoval jako řidič-kaskadér, hraje na basovou kytaru a na klavír, skládá filmovou hudbu a věnuje se pouličnímu kouzelnictví. Je také členem představenstva ACT Writers Centre. V současné době žije se svou ženou a synem v australském městě Canberra.

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Série

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Série

  • Jazyk

    Hodnocení