ECMO pro chirurgickou praxi E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Extrakorporální membránová oxygenace (ECMO) je invazivní terapeutická metoda zachraňující lidské životy. Metoda prošla intenzivním vývojem a s postupem času přibývá pacientů i indikací k jejímu využití v léčbě kriticky nemocných.  Do širšího povědomí lékařů i běžné populace se tato invazivní terapie dostala především v souvislosti s pandemií… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Limitovaná edice Strašidelné domy Kdo se rád bojí, nesmí si nechat ujít knížky Darcy Coates. První tři díly její hororové série Strašidelné domy nyní vycházejí v limitované edici s až děsivě krásnou ořízkou! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Extrakorporální membránová oxygenace (ECMO) je invazivní terapeutická metoda zachraňující lidské životy. Metoda prošla intenzivním vývojem a s postupem času přibývá pacientů i indikací k jejímu využití v léčbě kriticky nemocných. 

Do širšího povědomí lékařů i běžné populace se tato invazivní terapie dostala především v souvislosti s pandemií covidu-19. Tato metoda se během pandemie stala v některých případech ultimum refugium metodou k často medializované záchraně pacientů s respiračním selháním. ECMO však má indikace nejen při respiračním selhání, ale také při selhání srdce a plic a u pacientů jak dospělých, tak i dětských a novorozenců. ECMO zahrnuje jak komplexní, tak i velmi specifickou problematiku.

Kniha zpracovává problematiku ECMO logicky, přehledně, s citlivým přístupem k detailům. Zahrnuje přehled patofyziologie, mechanismy použití, indikace, kontraindikace, komplikace i určité triky nasbírané v praxi při vedení této terapie. Text je doplněn obrázky a zajímavými fotografiemi. 

Publikace cílí na celé spektrum čtenářů, a to v základním pregraduálním i postgraduálním vzdělávání. Je vhodná pro mediky i lékaře specialisty (intervenční kardiology, anesteziology, intenzivisty, cévní chirurgy a kardiochirurgy), resp. pro všechny lékaře pracující v oborech, jež se dostávají do kontaktu s ECMO terapií. 

Sdílet 0

Nakladatel
Grada
jazyk
čeština
Počet stran
112
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 305 Kč Nápověda