Dům mrtvých E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Malazská říše, oslabená událostmi v Darúdžhistánu, balancuje na pokraji chaosu. V rozlehlém Sedmiměstí, ve Svaté poušti Raraku, věštkyně šai\ik sbírá vojsko a připravuje se na dávno předpovězené povstání nazvané Smršť. Povstání, nesmírně rozsáhlé a kruté, zatáhne říši do jednoho z nejkrvavějších střetů, jaké ji doposud potkaly: do víru fanatismu a… Přejít na celý popis

Mona Kasten: Křehké srdce Jsou si tak blízcí, a přesto jako by je dělil celý svět. Emotivní milostný příběh Mony Kasten pokračuje! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Malazská říše, oslabená událostmi v Darúdžhistánu, balancuje na pokraji chaosu. V rozlehlém Sedmiměstí, ve Svaté poušti Raraku, věštkyně šai\ik sbírá vojsko a připravuje se na dávno předpovězené povstání nazvané Smršť. Povstání, nesmírně rozsáhlé a kruté, zatáhne říši do jednoho z nejkrvavějších střetů, jaké ji doposud potkaly: do víru fanatismu a žízně po krvi, jež určují osudy lidí a dávají vzniknout legendám... Dům mrtvých, vzrušující, surová druhá kapitola monumentální Malazské knihy padlých, je příběh zasazený do skvěle zpracovaného světa pustošeného anarchií a temnou, nezvladatelnou magií; mocné, drásavé vyprávění o válce, intrikách a zradě, potvrzující, že Steven Erikson je skvělý, originální vypravěč s neobyčejnou představivostí, nový mistr epické fantasy.

Sdílet 0

Nakladatel
Talpress
jazyk
čeština
Počet stran
720
datum vydání
1.01.2008

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 13 hodnocení čtenářů

10× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Atlantis registrovaný uživatel

    Malazská kniha padlých není lehké čtení. Jde o sérii, která vám nedá žádnou informaci zadarmo. Musíte opravdu vnímat děj a dávat si pozor na jakoukoliv zmínku, protože může být za 500 stránek důležitá. Těžké, ale odměňující čtení.

    Kniha, Talpress, 2003, 9788071973270

  • 5 z 5 hvězdiček Veronika Bucková registrovaný uživatel

    Druhý díl ságy Malazské kroniky padlých naštěstí volně navazuje na předchozí díl, rozvíjí osudy některýh postav a další přidává, celkově mi přijde ještě o trochu lepší než díl první. Na Eriksonovi obdivuji jeho shopnost vtáhnout čtenáře do svého vyprávění a naladit ho na tu správnou emoci.

    Kniha, Talpress, 2003, 9788071973270

  • 5 z 5 hvězdiček Shira009 registrovaný uživatel

    Děj druhého dílu přímo navazuje na předchozí knihu, proto se kromě nových postav objevují i staří známí. Pro nezkušeného čtenáře může zpočátku ohromné množství pojmů, jmen, prostředí připadat "maličko" matoucí, nicméně vyplatí se vydržet. V tomto bodě bych chtěla vypíchnout fakt, který platí pro celou fantasy sérii. Rozhodně nečekejte lásku co hory přenáší či náctileté hrdiny zachraňující universum. Jsme uprostřed Svaté války jejíž hrdinové jsou vesměs profesionální vojáci a bojovníci mající své vlastní záměry. Steven Erikson bez jakékoliv sentimentality trýzní, mučí.. nechává umřít i oblíbené postavy. Bitevní scény a popis utrpení lidí i zvířat je až neuvěřitelně reálný. Opravdu skvěle vystavěné, ponuré, syrové a drsné - nic pro slabé povahy. Pět hvězdiček mimo jiné dávám i za Coltainův Psí řetěz, na který se prostě nedá zapomenout. Samotný závěr jsem přečetla jedním dechem s husí kůží po celém těle. Steven Erikson zas a znova dokazuje, že kvalitní fantasy není mrtvé!

    Kniha, Planeta9, 2023, 9788088321729

  • 5 z 5 hvězdiček Pavel Berka registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Skvělý dej. Množství postav, jejichž košaté příběhy jsou budovány postupně.

    Kniha, Planeta9, 2023, 9788088321729

  • 5 z 5 hvězdiček Tomáš Juránek registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Čtení Malazu je náročné, ale pozorného čtenáře odmění neskutečně epickým příběhem. Oproti prvnímu dilů, se ocitáme na jiném kontinentě a sledujeme příběhy nových postav. Začíná se zde projevovat komplexnost celé série a události na jednom konci světa, ovlivňují děj na druhém. Spoustu věcí mi začalo zapadat, až při druhém čtení série. Rozhodně doporučuji si dělat poznámky, když vám něco není jasné. O několik set stránek později, či v dalších dílech, na své otázky dostanete odpovědi.

    Kniha, Planeta9, 2023, 9788088321729

  • 4 z 5 hvězdiček Marek Klučka registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Lepší, než první díl, přesto stále ne na 5 hvězdiček. Pořád neskutečně těžké čtení, nicméně čtenář se po předchozím úvodu už lépe orientuje v dění, postavách a celkovém konfliktu. Super navazující díl

    Kniha, Talpress, 2003, 9788071973270

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora