Měsíční zahrady E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Malazská říše povstala z malého ostrovního království a na ostří mečů i magie vybudovala impérium, jakému není rovno. Nekonečné války spolu s vnitřními rozbroji jsou však vyčerpávající a říše začíná upadat. Dokonce i Paliči mostů, kdysi elitní sapérská jednotka malazské armády, upadli v nemilost. Císařovna ale vládne tvrdou rukou a poslušnost si… Přejít na celý popis

Richard Chizmar: Hon na Bubáka Někdo ve městě vraždí dívky a zohavuje jejich těla, aby je pak nechal obyvatelům na odiv. Ovšem podezřelí ani stopy neexistují a zoufalství roste... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Malazská říše povstala z malého ostrovního království a na ostří mečů i magie vybudovala impérium, jakému není rovno. Nekonečné války spolu s vnitřními rozbroji jsou však vyčerpávající a říše začíná upadat. Dokonce i Paliči mostů, kdysi elitní sapérská jednotka malazské armády, upadli v nemilost.

Císařovna ale vládne tvrdou rukou a poslušnost si vynucuje skrze Spáry, své děsivé asasíny. Nyní upřela svůj zrak na Drúdžistán, poslední ze Svobodných měst v Genabakis. Ten vzdoruje vojskům říše už čtvrtý rok, hlavně díky zvláštním spojencům. Nad městem se vznáší nebeská pevnost Měsíční kámen a sami obyvatelé si kladou otázku, kdo jsou záhadní Tiste Andii, kteří v ní žijí spolu se svým pánem. Pohár trpělivosti Malazské říše přetekl. Císařovnina pobočnice přichází zlomit Darúdžistán, i kdyby to znamenalo vzkřísit něco, co mělo zůstat navěky pohřbeno. Poslední zbylí Paliči mostů pronikají přímo do obleženého města, aby rozběhli vlastní smělý plán.

Ze stínů se však vynořují další zlověstné síly a noví i zapomenutí bohové se chystají vložit do hry.

Sdílet 0

Nakladatel
Planeta9
jazyk
čeština
Počet stran
644
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.9 z 5 16 hodnocení čtenářů

15× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Jiří Hlisnikovský registrovaný uživatel

    Je to zajímavá četba. Jen upozorňuji že budete zmatení jak lesni včela během čtení první i druhé knihy. V třetí mi to už začínalo dávat smysl ve většině, přesto se stále objevují nové a nové věci, které pletou čtenáři hlavu. Já si rok zpátky sehnal celou serii ještě staršího vydání, které už se netisklo. Lituji že jsem si nepočkal. Tenhle obal vypadá skvostně a ještě je v pevné vazbě

    Kniha, Planeta9, 2022, 9788088321767

  • 5 z 5 hvězdiček Renata Pandulová registrovaný uživatel

    Malazská říše dobývá jedno svobodné město za druhým. Po příchodu vojáků probíhají čistky, při kterých je nemilosrdně zlikvidován každý, kdo představuje hrozbu pro říši. Nyní je cílem císařovny bohatý a starobylý městský stát Darůdžhistán. Ovšem své oči k němu upírají nejenom Malažené, ale i bohové a příslušníci dalších starobylých ras. V prvním díle je tedy rozehrána nekompromisní šachová partie, odehrávající se na obrovské hrací ploše s velkým počtem hráčů, kteří mění pravidla dle potřeby. Všechna čest Steven Erikson je neskutečný vypravěč s bohatou fantazií. Pro nezkušeného čtenáře může být zpočátku poměrně chaotické se v knize zorientovat. Čtenář je totiž nemilosrdně vhozen do nového univerza a víru událostí. To může být matoucí, ale vyplatí se vydržet. Autor vystavil neskutečně realistický a spletitý příběh, který se s nikým nemazlí. Postav je sice hodně, ale díky skvěle vykreslené charakteristice, si každou z nich snadno zapamatujete. Všichni mají své vlastní motivace, nikdo není dokonalý a i kladní hrdinové někdy dělávají opravdu zlé věci. Účel totiž mnohdy světí prostředky. Nesmím opomenout i temnou atmosféru, která jen celkový dojem z knihy umocňuje. Steven Erikson položil základní kámen neuvěřitelně obsáhlé ságy, která svoji kvalitou dokazuje, že fantasy rozhodně není mrtvé. "Každý bůh padne rukou smrtelníka. Jedině tak může skončit nesmrtelnost."

    Kniha, Planeta9, 2022, 9788088321767

  • 5 z 5 hvězdiček Tomáš Juránek registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Není to je jednoduché čtení, musíte dávat pozor na každý detail, který často sehraji rolo až za mnoho stránek. Ale když si na konci poskládáte všechny střípky dohromady, dostanete strhující příběh, plný intrik a zvratů. Je to pro mě osobně jadna z nejepčtějších fantasy co jsem kdy četl.

    Kniha, Planeta9, 2022, 9788088321767

  • 5 z 5 hvězdiček Peter Uhrín registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Za mě jedna z nejlepších dark fantasy (ne-li vůbec nejlepší) sérií co jsem kdy četl. Jak tu píšou i ostatní, začátek je trochu těžší. Čtenář je uveden do světa, který existoval tisíce let předtím, takže chvilku trvá, než pochopí co se tam děje a jak to v tomto světě funguje. Rozhodně to ale stojí za to. Nové vydání je nádherné (koupil jsem si ho, i když mám už všechny díly původního vydání :D )

    Kniha, Planeta9, 2022, 9788088321767

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 419 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora