Domov E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Syrové vyprávění o lásce, přátelství a nejhorší noční můře: ztrátě kontroly nad sebou samým. Joel se vrací do rodného města, aby se postaral o svou matku Moniku. Okolnosti ho donutí umístit nemocnou ženu do domova Tallskuggan, určeného pro pacienty trpící stařeckou demencí. V domově pracuje Nina, Joelova kamarádka z … Přejít na celý popis

Robert Bryndza: Anděl smrti Mrtvý politik i fotbalová hvězda, zmatená Metropolitní policie a stopy vedoucí k sexuální pracovnici. Nový Robert Brynzda je tady! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Syrové vyprávění o lásce, přátelství a nejhorší noční můře: ztrátě kontroly nad sebou samým.

Joel se vrací do rodného města, aby se postaral o svou matku Moniku. Okolnosti ho donutí umístit nemocnou ženu do domova Tallskuggan, určeného pro pacienty trpící stařeckou demencí. V domově pracuje Nina, Joelova kamarádka z dětství. Od chvíle bolestného rozloučení před dvaceti lety spolu však nepromluvili jediné slovo.  

Moničin stav se v Tallskuggan dramaticky zhoršuje. Prodělává čím dál těžší záchvaty a začíná být nebezpečná i pro své okolí. Navíc se zdá, že ví o věcech, o kterých by neměla mít ani tušení. Jako by se jí zmocnil někdo cizí. Joel a Nina se musejí opět semknout, aby ochránili Moniku i sami sebe. 

 –––

V románu Domov odhaluje Mats Strandberg důmyslnější stránku své tvorby. Potvrzuje tím, že k hororu dokáže přistupovat z mnoha úhlů pohledu. Domov se svým lidským přístupem a hlubokým porozuměním žánru je opravdovým důkazem, že Švédsko má nového krále hororu.
-
City

Mats Strandberg v Domově potvrzuje svou pozici jednoho z nejlepších švédských autorů hororu.
-
Skånska Dagbladet

Mats Strandberg ví, jak napsat horor. Kousala jsem si nehty. Smála se i plakala.
- Åsa Larssonová, spisovatelka

„Švédský Stephen King“
- Dagens Nyheter

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
342
datum vydání
1.01.2019

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 10 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 3 z 5 hvězdiček Rostislav registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Ne moc zdařilý pokus o Kinga.

    Kniha, Host, 2019, 9788075777553

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Příběh o Joelovi, který se vrací zpět domů, aby se postaral o svou matku. I když nerad, musí jí umístit do domova pro pacienty se stařeckou demencí. Její stav se však velmi zhoršuje a začíná být nebezpečná pro své okolí. Joel se snaží ochránit matku i všechny kolem ní. Když jsem si přečetla anotaci, tak mě kniha vůbec nezaujala, ale jelikož jsem jí měla doma a chtěla jsem nějakou oddechovku, pustila jsem se do ní. A musím říci, že jsem nadšená! Po dlouhé době horor, u kterého jsem chvílemi ani nedutala a jen četla dál a dál, abych se dozvěděla, jak to vlastně celé je. Temná atmosféra, spousta tajemství, záhadní obyvatelé Domova, prostě skvělá kombinace na pořádné čtení. Moc se mi líbilo, jak autor pomalu odkrýval další tajemství a postupně nás tak seznamoval s ostatními, i se samotným Joelem. Kniha mě opravdu moc bavila a čtení jsem si moc užívala. Při hodnocení jsem uvažovala pouze o 4 hvězdičkách, protože pár drobností a nejasností tam bylo. Ale když se na to podívám jako celek, tak jsem od knihy dostala přesně to, co jsem očekávala – napětí, tajemno a čtivost. Knihu jsem nedala z ruky, dokud jsem ji nepřečetla. Takže nemohu jinak, než plný počet hvězd a rozhodně doporučuji.

    Kniha, Host, 2019, 9788075777553

  • 5 z 5 hvězdiček Anonym registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Knížka byla skvělá, bála jsem se při čtení večer, proto jsem ji četla jen přes den :-D. S Kingem by mne nenapadlo srovnávat, ale možná něco trochu málo podobné tam je... Za přečtení určitě stojí.

    Kniha, Host, 2019, 9788075777553

  • 5 z 5 hvězdiček Aneta registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Výborná kniha, čte se jedním dechem. Jen jsem to špatně načasovala a začla jsem ji číst těsně před tím, než jsem jela navštívit příbuzné do pečovatelských domů a to je vám pak úzko, ale rozhodně si od autora seženu další knihu. Doporučuji.

    Kniha, Host, 2019, 9788075777553

  • 5 z 5 hvězdiček Blanka Pavlackova registrovaný uživatel

    Knizku Jsem Cetla jednim de jen. Byla super

    Kniha, Host, 2019, 9788075777553

  • 5 z 5 hvězdiček Dana Štoflová registrovaný uživatel

    Po dlouhé době nádherný čtení, strašně jsem se bála a těšila se na každou novou stránku. Úžasný spisovatel, určitě o něm ještě uslyšíme.

    Kniha, Host, 2019, 9788075777553

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 229 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora