Dominik Vodička: Tančím s láskou E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Životopis úspěsného tanečníka Dominik Vodička je tanečník, který získal titul Krále tanečního parketu ve StarDance, a zároveň držitel nejprestižnějšího českého divadelního ocenění Thálie. Jaká byla cesta, která ho k těmto úspěchům dovedla? Ponořte se společně s Dominikem do jeho vzpomínek, prožijte s ním soutěže, dřinu v tanečních sálech a na… Přejít na celý popis

Robert Bryndza: Anděl smrti Mrtvý politik i fotbalová hvězda, zmatená Metropolitní policie a stopy vedoucí k sexuální pracovnici. Nový Robert Brynzda je tady! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Životopis úspěsného tanečníka

Dominik Vodička je tanečník, který získal titul Krále tanečního parketu ve StarDance, a zároveň držitel nejprestižnějšího českého divadelního ocenění Thálie. Jaká byla cesta, která ho k těmto úspěchům dovedla? Ponořte se společně s Dominikem do jeho vzpomínek, prožijte s ním soutěže, dřinu v tanečních sálech a na konzervatoři, ale i první lásky a zklamání. Nakoukněte do zákulisí divadel i soutěže StarDance. A zjistěte, že ačkoli tančit perfektně je velkou devízou, nejdůležitější je tančit s láskou.

Sdílet 0

Nakladatel
CPress
jazyk
čeština
Počet stran
296
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 6 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Šárka Noe registrovaný uživatel

    Koupila jsem si knížku o tanečníkovi. Nebylo to poprvé, co bych četla životopis ze světa tance, ale poprvé o někom komu je pětadvacet. Když jsem si knihu objednala, očekávala jsem něco jako knihy s hvězdičkami Superstar. Plné fotek a v podstatě jen trochu delší rozhovor. Byla jsem překvapená, že jsem se opravdu začetla do příběhu. Kluka, co se stal králem parketu. Odhaluje prostředí závodů a soutěží ve společenských tancích. Někdy z toho je až úzko. Třeba, když se taneční partneři přehazují jako hrušky. Obrovské ambice, dřina a výsledek nejistý. Na druhé straně okouzlení, které tanec přináší, svět barevných flitrů a pozlátek. Velmi působivá je část, kde Dominik vypráví o studiích. Zvláštní prostředí a zacházení se studenty taneční konzervatoře je určitě přínosné k diskuzi o tanečním školství, která minimálně na stránkách Tanečních listů neustále bublá. Láska? Ano, velmi otevřeně vypráví o svých láskách, tedy o tanečnicích. Možná podle těchto kapitol se dá odvodit i název knihy. První lásky, vztah a svatba s manželkou Eliškou jako z červené knihovny, ale ano, je to uvěřitelné v kontextu celé knihy a muže, jak ho vidí Veronika Khek Kubařová: “Pokorný, jemný, krásný, vnímavý, citlivý, něžný, vońavý, zářivý, vzácný.” Odhaluje i svou třináctou komnatu, tedy šok z vypadávání vlasů a popisuje celý proces transplantace. Pro taneční svět je cenná kapitola o procesu zkoušení Kytice a zachycení příběhu, který choregraf Petr Zuzka vypráví. Pocit z večera, kdy dostal Thálii je usměvný. Pohled do zákulisí je velmi intimní a tady autorka knihy Jana Karasová, dokázala dobře využít těchto drobných historek jako koření, které přidává na záživnosti. Vyvrcholením příběhu je pak samozřejmě Dominikova účast v soutěži StarDance. Je to návrat k dětství, dospívání, společenskému tanci, ale nyní s přesahem, které mu dalo působení v Pražském komorním baletu. Což se odráží především ve výběru písní a jeho choreografií. V závěru pak popisuje vznik amatérské taneční skupiny. Komunitu, kterou okolo sebe nechal vyrůst během pandemie, kdy dával online lekce na sociálních sítích pro širokou veřejnost. Na autogramiádě byl Dominikem přislíbený druhý díl. Otázka je, kdy bude reálné napsat pokračování, protože popsat svůj život od dětství v šestadvaceti lze, ale najít dost nových zážitků s nějakým hlubším přesahem bude chtít čas. Rozhodně jsem zvědavá, kudy se Dominik v tanci vydá a doporučuji knížku, jako blízké setkání s ním a kmotry této knihy Veronikou Khek Kubařovou a Petrem Zuskou.

    Kniha, CPress, 2022, 9788026440826

  • 5 z 5 hvězdiček Petra registrovaný uživatel

    Nechte se vnést do příběhu skvělého tanečníka a prožijte společně s ním jeho úspěšnou cestu... Kniha je velmi čtivá, nemůžete se odtrhnout. Máte pocit, jako byste vše prožívali s Dominikem. Všem doporučuji, pro mě to byl velký čtenářský zážitek!

    Kniha, CPress, 2022, 9788026440826

  • 5 z 5 hvězdiček Karoline Al-Eraidiová registrovaný uživatel

    Posaďte se, udělejte si kávu, příběh začíná… Knížka vypráví o chlapci, který se z vesnice dostal až na výsluní. O chlapci, pro něhož je tanec životem a který mu udává směr. Tanec je jeho životní partner. O princi, který celý život makal a snažil si plnit své sny. A taky o duši, která, ať už tomu chtěl kdokoliv, byla ve správný čas na správných místech. Usměvavý Dominik s duší moudrého muže s renesančně uměleckým cítěním. Malý velký muž, který šíří radost skrz taneční pohyb. Výjimečný choreograf. Jsem ráda, že jsi! Prožijte i vy dosavadní Dominikův příběh, dozvíte se o tanečním fungování a o tom, že se sny mohou plnit. Knížku s lehkostí přečtete za jeden večer, příběh vás vtáhne do svého děje

    Kniha, CPress, 2022, 9788026440826

  • 5 z 5 hvězdiček Eliška Nováková registrovaný uživatel

    Krásná kniha! Určitě všem doporučuji. Vtáhne vás a nepustí :)

    Kniha, CPress, 2022, 9788026440826

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina Šumníková registrovaný uživatel

    Kniha Tančím s láskou odkrývá životní příběh mladého tanečníka, který je plný opravdovosti, lidskosti, velké píle, odvahy, statečnosti, trpělivosti a schopnosti zapřít se a nevzdávat se. Dominik nás vtahuje do svých nejtajnějších komnat a ukazuje, že za každým životním úspěchem nestojí jen osobní odhodlání, ale i nezaměnitelná podpora rodiny a nejbližších přátel. Jana Karasová popsala Dominikův bohatý život naprosto reálně, bez duchabolných frází, ale přitom s citem a porozuměním tanečnímu světu. Dominikova trenérská taktovka ruku v ruce s hluboce promyšlenou choreografií dokáže změnit život jednotlivce k lepšímu a přispět k radostnějšímu prožívání každého všedního dne. Jsem přesvědčena, že kniha přispěje k poznání, že tanec ač jen amatérský je krásnou terapií duše i těla.

    Kniha, CPress, 2022, 9788026440826

  • 5 z 5 hvězdiček Jelena Hejtmánková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Seznamte se: jsem "Malý Princ". Pamatujete si na pocity, které jste prožívali, když jste četli Malého Prince? Jak jste tuto postavu vnímali a co vám vlastně tak nenápadně do vašeho života dala? Mám pocit, jako by táto postavička malého chlapečka vystoupila ze stránek mé oblíbené knihy a stala se skutečností. Zhmotnila se, přivítal mě se svým jedinečným úsměvem a zahlásila: "Jsem Dominik. Těší mě." Kniha začíná příběhem malého chlapce z vesnice, kterou jsem ani nenašla na mapě :) a končí…vlastně Konec je Začátkem jedné veliké skryté síly, která v Čechách ještě nebyla. Seznamte se. Je to Malý Princ, který vás Tancem s láskou nakazí!

    E-kniha, CPress, 2022,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 269 Kč Nápověda
Další knihy autora