Dcera kostí E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

První díl Asií inspirované fantasy série Tonoucí císařství  Císař vládne už celá desetiletí a klid a pořádek v říši udržuje díky magii kostí, která mu umožňuje vytvářet z kostních úlomků své pomocníky, živoucí konstrukty. Jeho síla však slábne a na ostrůvcích Císařství se postupně šíří vlna vzpoury.  … Přejít na celý popis

Michaela Brnková: Důvěra On je chladný, ona temperamentní. Jde jen o novou práci. Co všechno z ní ale může vzejít? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

První díl Asií inspirované fantasy série Tonoucí císařství 

Císař vládne už celá desetiletí a klid a pořádek v říši udržuje díky magii kostí, která mu umožňuje vytvářet z kostních úlomků své pomocníky, živoucí konstrukty. Jeho síla však slábne a na ostrůvcích Císařství se postupně šíří vlna vzpoury. 

Císařova dcera Lin tráví dny uvězněná v paláci plném zamčených komnat a temných tajemství a ze všech sil se snaží otci dokázat, že je hodna stát se jeho následnicí. Jenže v císařových očích se pro tak důležitou roli nehodí, protože vinou záhadné choroby přišla o všechny vzpomínky z dětství. A tak Lin nezbývá než na otce udělat dojem tím, že ovládne pečlivě střežené umění magie kostí na vlastní pěst. Tak velká moc si ale žádá obrovskou oběť a povstalci už jsou za branami. Lin čeká nelehké rozhodnutí. Jak daleko je pro své dědictví — a záchranu svého lidu — ochotná zajít.

–––

Dcera kostí přitáhla mou pozornost a už ji nepustila. Neúprosně zkoumá, jak lidé u moci vykořisťují a dehumanizují ty, jimž mají sloužit, ale zároveň oslavuje povznášející sílu lásky a přátelství. Naprosto fantastické čtení a já netrpělivě očekávám pokračování.
— 
Kevin Hearne, autor série Kroniky železného druida 

Překvapivě komplexní kniha. Stewartová v ní spojila vize z Blade Runnera, postavy z Hvězdných válek, hrůzy z Frankensteina a přidala spoustu vlastních nápadů. Některé z těchto ingrediencí se osvědčily více než jiné, ale autorka naštěstí opakovaně překvapuje a přesvědčuje o svém talentu. Její fantazie a emotivní krajiny, jaké dokáže vykreslit, by měly i nadále činit ze série Tonoucí císařství hodnotné čtení.
— 
Locus Magazine 

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
439
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 339 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora