Ukradená známka - unikátní příběh z Československa

Ukradená známka - unikátní příběh z Československa - titulní obrázek

K příležitosti 100. výročí naší země vám přinášíme unikátní příběh, který je s historií Československa úzce spjatý. Připravte se na filatelistický skandál, který se z Nizozemí dostal až do České televize.

V roce 1991 zmizely z výstavy v Tokiu dvě velice vzácné, a tedy i drahé československé známky. Po těchto klenotech ze sbírky Johana Kleina pátrala policie zcela marně přes čtvrt století. Jako zázrakem se objevila jedna z nich na aukci v Praze. Jak je to možné? To musel zjistit Kleinův syn Bram, holandský spisovatel a dramatik.

 

 

Vše sepsal a stovřil tak unikátní příběh s názvem Ukradená známka. Rozhodl se jeho prostřednictvím očistit otcovo jméno, které bylo pošpiněno nařčením z pokusu o pojistný podvod. Celou tuto kauzu od začátku sledovala i Česká televize.

Přijďte na křest a setkejte se s autorem

Křest Ukradené známky proběhne 14. srpna v knihkupectví Knihy Dobrovský na Václavském náměstí v Praze. Akce začíná ve 14 hodin, kmotrem knihy bude filatelista a specialista ve svém oboru Ing. Josef Chudoba. 

Zveme vás na veletrh Sběratel i na Světovou výstavu známek Praga 2018!

Pokud se toužíte s autorem setkat a nechat si od něj Ukradenou známku podepsat, přijďte na výstavu známek Praga 2018Bram Klein zde bude mít autogramiádu a besedu hned první den, tedy 15. srpna. Náš stánek najdete v prodejní části výstavy v hotelu Olympik.

Ukradenou známku s autorovým podpisem si budete moci zakoupit také na veletrhu Sběratel, který se koná 7. až 9. září. Ale pozor! Knížek s autogramem bude jen omezený počet. V našem stánku Knihy Dobrovský vás přivítá i spousta dalších krásných knih.   

Mohlo by vás zajímat

Modrý mauricius - Helen Morganová Nedostupné

4.5 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Prožijte dobrodružné hledání nejžádanějších poštovních známek na světě, vydejte se z tropického ostrova v Indickém oceánu až do tichých...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Podcasty