Recenze: Sama v černém lese

Recenze: Sama v černém lese - titulní obrázek

Jste-li milovníkem napětí, nevyřešených rodinných záhad a tajemství, pak by vám rozhodně neměla uniknou detektivka z pera Cass Green, která se čtenářům představila se svojí knihou Sama v černém lese.

Tak trochu zpackaný život

S hlavní hrdinkou Neve se setkáváme v situaci, která skvěle dotváří atmosféru jejího zoufalého a nenaplněného života. Vrací se z dalšího večírku, unavená životem, společenským děním, nudnou prací a smutkem z rozchodu se svým přítelem, přes který se dosud nepřenesla. Taktéž se stále nevyrovnala s tragédií, která se odehrála v její rodině. A to ještě netuší, že to, co se v její rodině událo, je mnohem děsivější, než si dokáže představit. Protože to, co si pamatuje, je pouze střípek minulosti. Takových střepů je totiž daleko více a skládání rodinných událostí do sebe bude neskutečně bolestné, traumatizující a nebezpečné….

 

 

Temže odhaluje svoji temnou tvář

Naprostý zvrat v jejím životě přijde právě ve zmiňovaný den, kdy se v noci vrací ke své sestře a setkává se s krásnou, melancholickou ženou Isabelle. Tu poznává v jedné z nejtěžších mezních situací – na pomezí života a smrti. Smrt nakonec vyhrává a Neve se tak stává svědkem sebevraždy mladé Isabelle. Jenže klidu se Neve nedostává ani několik dní poté, co se tato smutná událost stane. Dostává totiž předvolání k právníkovi a dozvídá se, že tajemná žena jí odkázala nejen tíhu smutku, kterou její sebevražda způsobila v duši Neve, ale taktéž něco materiálního. Svoje vlastnictví. Přenechává ji svoje stavení v neznámém a hlubokém lese.

Místo koncentrovaného zla

Neve téměř z minuty na minutu opouští svůj dosud nepovedený život a po chvíli přemýšlení nad náhlým a tajuplným dědictvím se rozhodne pro životní změnu. Chce konečně najít a pochopit samu sebe a traumatizující událost proměnit v možnost, jak tento životní obrat konečně dokonat. Hned po příjezdu naplňuje Neve úzkost a strach. Stavení v lese je celé naplněno duchem Isabelly, ze kterého je cítit, že ve svém životě rozhodně nebyla šťastná a její život byl naplněn smutnými a strašnými okamžiky. Takovými, které ji spojují s Neve. Ta se snaží postupně odhalit, jaké pouto je mezi těmito ženami a jaké události to vlastně byly. Velkým problémem se však nestávají jenom podivné události ve stavení, ale taktéž velmi zvláštní sousedé Sally a Will, kteří na první pohled vypadají jako hodní lidé. Jenomže zdání klame…

Nikdy nebude nic jako dřív

Neve nakonec postupně, i přes všechny překážky, odhaluje nejenom děsivou minulost Isabelle a jejího dědictví, ale taktéž hrozivou minulost svého života. A taktéž podstatu silného pouta, které jí spojuje s Isabelle. Dokáže to všechno Neve ustát a vybojovat si své místo v životě? Postaví se děsivé minulosti, ale i současnosti, ve které je ohrožena? To vše se dozvíte po přečtení tohoto skvělého thrilleru, který je plný zvratů a nečekaného konce!

Sama v černém lese je napínavá, má spád a nečekaný závěr. Fanoušci thrillerů a tajuplných míst by ji neměli vynechat ze svého seznamu knih k přečtení.

Mohlo by vás zajímat

Sama v černém lese - Greenová Cass Nedostupné

4.1 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Neve má ve třiceti zpackaný život. Po dlouhodobé známosti se rozešla s Danielem a mizerná práce jí nevynáší dost ani na nájem, takže...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články